O αδερφός της Σαμάν επιβεβαίωσε ότι την δολοφόνησε ο θείος της-Δεν ήθελε να παντρευτεί τον ξάδερφό της

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται αναλυτικά, σήμερα, στην υπόθεση της εξαφάνισης και πιθανής δολοφονίας της δεκαοκτάχρονης Σαμάν Αμπας, η οποία ζούσε με την οικογένειά της σε αγροτική περιοχή έξω από την Μπολόνια.

Από το τέλος Απριλίου, η κοπέλα έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς οι γονείς της, ο αδελφός της, ο θείος της και τα δυο ξαδέλφια τής της στέρησαν την ζωή. Αιτία του βάρβαρου, δολοφονικού μένους τους, το ότι η Σαμάν δεν δέχθηκε να επιστρέψει στο Πακιστάν για να παντρευτεί, με «υποχρεωτικό γάμο», έναν ξάδερφό της.

Σύμφωνα με την Corriere, ο αδελφός της επιβεβαίωσε στους δικαστικούς ότι η δεκαοκτάχρονη δολοφονήθηκε από τον θείο της, Ντάνις, το βράδυ τις 30ής Απριλίου. Όλα δείχνουν ότι η Σαμάν, ουσιαστικά, έπεσε σε παγίδα που της είχαν στήσει, πρώτα απ΄όλα, οι γονείς της.

Το ασυγχώρητο «κρίμα» της κοπέλας, ήταν ότι ήθελε να ζήσει ελεύθερη, να σπουδάσει, να μπορεί να συναναστρέφεται τους Ιταλούς συνομήλικούς της και να αποφασίσει η ίδια για τα επόμενα βήματά της.

Τα ξαδέλφια της, σύμφωνα με ότι διαρρέει από την εισαγγελία, φέρονται να έσκαψαν, μαζί με τον θείο της, τον λάκκο στον οποίο τοποθετήθηκε το πτώμα της κοπέλας, κοντά στο σπίτι στο οποίο ζούσε. Καραμπινιέροι και αστυνομικοί, με έρευνες που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα, προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο.

Σήμερα, στο μεταξύ, η Ένωση Ισλαμικών Κοινοτήτων Ιταλίας UCOII ανακοίνωσε ότι απορρίπτει κάθε μορφή υποχρεωτικού, προσυμφωνημένου γάμου, αλλά και κλειτοριδεκτομής, διότι «πρόκειται για συμπεριφορές χωρίς κανένα είδος θρησκευτικής δικαιολογίας και –κατά συνέπεια– πρέπει να καταδικάζονται και, προπαντός, να προλαμβάνονται».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση
Ο κακός χαμός στον Πεδουλά λόγω του φεστιβάλ Κερασιού-Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους