Παραιτήθηκε και έφυγε με το πρώτο το... αεροπλάνο η Γιολίτη-Το φαβορί για την διαδοχή
18:16 - 17 Ιουνίου 2021

Τα βρόντηξε και έφυγε η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, φανερά ενοχλημένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την ενημέρωσε πως προτίθεται να την αντικαταστήσει, καθώς όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της, «πλήττει την εικόνα της Κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Προέδρου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκανε αποδεκτή την παραίτηση Γιολίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Η Έμιλυ Γιολίτη, αφού παραιτήθηκε πυροβολώντας, επικρίνοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας ως άκρως προσβλητική την μη αναγνώριση του έργου της, αναχώρησε για την Ελλάδα, ενώ η Κυβέρνηση με ανακοίνωση της, ανέφερε πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση της υπουργού και πως χρέη υπουργού Δικαιοσύνης θα εκτελεί ο Χαράλαμπος Πετρίδης.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σε σχέση με τον ανασχηματισμό, όπου εκτός από την Έμιλυ Γιολίτη, αποχωρεί και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν να φεύγει και ο υπουργός Παιδείας, ενώ δεδομένη θεωρείται και η αποχώρηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Κούσιος, προκρίνεται ως φαβορί για την διαδοχή της Έμιλυ Γιολίτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε και βγήκε εντυπωσιακά από την Κυβέρνηση η Γιολίτη-Ήταν αποφασισμένος ο ΠτΔ