Φτερούγες (Chicken wings)

Μία πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. ψωμί, σε κομμάτια

3-4 κλωνάρια ανάμεικτα φρέσκα βότανα (μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό κλπ, μόνο τα φύλλα)

2 σκελίδες σκόρδο

10 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. φρέσκο τζίντζερ

1 μικρό καυτερό τσίλι, ξεσποριασμένο, κομμένο στα 4

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

50 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου ή Hoisin

1/2 κ.γλ. αλεσμένο μπαχάρι (all spice)

25 γρ. σπιτική κέτσαπ

1500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

πυρίμαχο σκεύος φούρνου

πιατέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 60 γρ. ψωμί σε κομμάτια, τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια ανάμεικτα φρέσκα βότανα, 1 σκελίδα σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 10 γρ. ελαιόλαδο, 5 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 1 τσίλι κομμένο στα 4, την υπόλοιπη 1 σκελίδα σκόρδο, 120 γρ. μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι, 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας, 50 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου, 1/2 κουταλάκι αλεσμένο μπαχάρι, 25 γρ. κέτσαπ και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε 1500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεσμένο μείγμα από ψωμί και βότανα και ανακατέψτε ώστε να καλύψετε τις φτερούγες με όλα τα ψίχουλα. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε να μαρινάρουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τις μαριναρισμένες φτερούγες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για περίπου 45 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 6

Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστές.

Συμβουλές Μαρινάρετε τις φτερούγες από την προηγούμενη μέρα

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι