Φαλάφελ
00:47 - 16 Ιουνίου 2021
Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Φαλάφελ (Ν)
- 20 γρ. φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 20 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 240 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για λάδωμα των χεριών
- 500 γρ. ρεβύθια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα ή μαγειρεμένα ρεβύθια
- 1 καλά γεμάτο κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιαδρο
- 1 κ.γλ. αποξηραμμένη ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες, σε κομμάτια (που έχουν κρυώσει) ταχίνι χτυπημένο ή γιαούρτι για σερβίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
2 ταψιά φούρνου αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 20 γρ. φύλλα μαϊντανό, 20 γρ. κόλιανδρο, 1 σκελίδα σκόρδο, 240 γρ. κρεμμύδια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 2
Προσθέστε 500 γρ. ρεβύθια κονσέρβας στραγγισμένα, 1 καλά γεμάτο κουταλάκι κύμινο αλεσμένο, 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 1 κουταλάκι αποξηραμμένη ρίγανη, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 2 μέτριες βραστές πατάτες σε κομμάτια και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να δέσει.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Πλάστε τα φαλάφελ με λαδωμένα χέρια και τοποθετήστε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει. Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Αναποδογυρίστε, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμα 13-20 λεπτά (180°C).
Βήμα 6
Σερβίρετε ζεστά με ταχίνι χτυπημένο ή γιαούρτι.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές