Στους Ολυμπιακούς το μεικτό διπλό με Τσιτσιπά-Σάκκαρη!

Σύμφωνα με τη διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης της ITF οι παγκόσμιες λίστες που θα ανακοινώνονταν σήμερα 14/6 μετά το Ρολάν Γκαρός θα ήταν το κριτήριο για το διαμοιρασμό των εισιτηρίων. Η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να επιλέξει έως και 4 αθλητές και 4 αθλήτριες στο ατομικό, οπότε πολλά δυνατά ονόματα από τις μεγάλες δυνάμεις μένουν εκτός Ολυμπιακών, όπως για παράδειγμα οι Τζέσικα Πέγκουλα και Μάντισον Κις των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι 56 άνδρες και 56 γυναίκες θα πάρουν εισιτήρια μέσω κατάταξης, 6 ηπειρωτικά εισιτήρια θα δοθούν στους αμέσως επόμενους καλύτερους από κάθε ήπειρο ενώ από 1 εξασφαλισμένη θέση έχει η διοργανώτρια Ιαπωνία αλλά και ο χρυσός και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, ο Άντι Μάρει (Βρετανία) και η Μόνικα Πούιγκ (Πουέρτο Ρίκο). Στους άνδρες το 56ο εισιτήριο (μέσω κατάταξης) πήρε ο Λου Γιεν Σουν από την Κινεζική Ταϊπέι που βρίσκεται στο Νο71 της κατάταξης ATP και στις γυναίκες η Αράντσα Ρους της Ολλανδίας που βρίσκεται στο Νο 83 της κατάταξης WTA.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το Ρολάν Γκαρός βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και η Μαρία Σάκκαρη στο Νο18 των γυναικών, οπότε και τυπικά πλέον εξασφάλισαν τα Ολυμπιακά τους εισιτήρια, κάτι που βέβαια έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά εδώ και πολύ καιρό.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη είναι εντός των 15 ζευγαριών με την καλύτερη συνδυαστική κατάταξη και έτσι θα έχουν το δικαίωμα να παίξουν μαζί και στο ταμπλό του μεικτού διπλού, όπου διεκδικούν κι εκεί μία εξαιρετική παρουσία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε βόμβα έξω από κτηματομεσιτικό-Δεν εξερράγη λόγω αστοχιών των υλικών
Στις 76,000 ευρώ οι μισθοί του Γιαννάκη σε τέσσερα χρόνια ενώ βρίσκεται σε διαθεσιμότητα-Έθεσε θέμα ο Χριστοφίδης
Έφτασε στον Πειραιά η σορός του τρίχρονου Άγγελου-Σήμερα η κηδεία του
Όχημα παρέσυρε ηλικιωμένη-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Το αποκαλυπτικό πόρισμα Πανεπιστημίου για τις εκρήξεις μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη-Τι δείχνει το προσχέδιο
Σύγκρουση οχήματος με μοτοσικλέτα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο μοτοσικλετιστής
Ανήλικοι οι εμπρηστές νηπιαγωγείου στη Λευκωσία-Χειροπέδες σε 16χρονο και 17χρονο
Δωδεκάχρονος πίσω από τους βανδαλισμούς σε μνημείο της ΕΟΚΑ-Εντοπίστηκε και ομολόγησε
Άρχισαν τα χιόνια στο Τρόοδος-Στα λευκά οι ψηλότερες κορυφές
Μαρτυρία πολίτη που εξερράγη ξαφνικά ο αερόσακός του οχήματός του-«Κανένας δεν διερεύνησε, δεν ήταν ΤΑΚΑΤΑ»