Το Ισραήλ βγάζει τις μάσκες-Τέλος η χρήση τους ακόμη και σε κλειστούς χώρους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι από σήμερα Τρίτη παύει η υποχρέωση όλων να φορούν μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ένα από τα τελευταία μέτρα που είχε παραμείνει σε ισχύ στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

«Η υποχρέωση χρήσης μάσκας τερματίζεται από την Τρίτη, 15 Ιουνίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στις αρχές Ιουνίου το Ισραήλ χαλάρωσε τους περιορισμούς για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά διατήρησε τα δρακόντεια μέτρα για τους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό: η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για επιτακτικές οικογενειακές ανάγκες και όλοι θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν έχουν αρνητικό τεστ που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου το Ισραήλ ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία ανοσοποίησης, χάρη σε μια συμφωνία που σύναψε με την εταιρεία Pfizer, η οποία παρέδωσε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της σε αντάλλαγμα για τα δεδομένα που θα λάμβανε από τις ισραηλινές αρχές για τις επιπτώσεις του εμβολιασμού. Το Ισραήλ διαθέτει ψηφιοποιημένες βάσεις με τα ιατρικά δεδομένα του πληθυσμού του. Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι (το 55% του πληθυσμού) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Από την αρχή της πανδημίας μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό περισσότεροι από 839.000 άνθρωποι και 6.428 πέθαναν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόνο τρία κρούσματα. Συνολικά, σήμερα, οι ασθενείς ανέρχονται σε 205 και από αυτούς οι 53 νοσηλεύονται.

Πηγή: euronews.com

Δειτε Επισης

Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς
Ένταση και διακοπή της συνεδρίας για Αμπράμοβιτς-Βολές κατά Σαββίδη, «δεν μυρίζεται τα νύχια της» είπε εκπρόσωπος του
Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Πώς απαντά η ανάδοχος εταιρεία για τη γέφυρα στην Καλαβασό-«Καμιά αλλοίωση στο ύψος»
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά