Πολώνει κι άλλο το κλίμα το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Χωρίς νόημα η Κοινή Διακήρυξη ΜED-7»

Χωρίς νόημα και αξία είναι για την Τουρκία η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της Συνάντησης των μεσογειακών χωρών MED-7, δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι είναι μαξιμαλιστικές οι αξιώσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, “δεν έχει κανένα νόημα και αξία η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των 7 μεσογειακών παράκτιων μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου”.

Υποστηρίζει περαιτέρω ότι "αυτός ο σχηματισμός που υπερασπίζεται τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις και πολιτικές του διδύμου Ε/κ- Ελλάδας για το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή".

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι "δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την τδβκ". Με την ευκαιρία αυτή, καταλήγει, "θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την πρόταση του Προέδρου μας για μία περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ε. Χαραλαμπίδου: Η ΚΣ ΟΑΣΕ χρειάζεται καθαρή φωνή σε περιόδους γεωπολιτικής ρευστότητας
«Ερώτημα αν τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν πρόνοια για κατάργηση του υπερπρονομίου ΓΕ να διακόπτει ποινικές διώξεις»
Άστραψε και βρόντηξε κατά Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-«Σκοπός σας να εκθέσετε εμένα και την Ιερά Σύνοδο»
Χαστούκι ΕΔΑΔ σε ΚΔ για αναστολή δίωξης πολιτικού για βιασμό-«Ο Βοηθός Εισαγγελέας την εξέθεσε σε δευτερογενή θυματοποίηση μέσω σεξιστικών στερεοτύπων»
Χωρίς το Εθνικό Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα τους ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης
Φρουρός της εταιρείας εντόπισε τον βομβιστή εν δράση-Άφησε στη σκηνή κλεμμένη μοτοσικλέτα
Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος-Δέχθηκε επίθεση από ομάδα προσώπων στην Αγία Νάπα, του έσπασαν τη γνάθο
Βρέθηκαν άλλες 230 χιλιάδες σε θυρίδα της 37χρονης επιχειρηματία-Γνώριζαν για έσοδα από πρακτορείο και πρατήριο καυσίμων είπαν οι γονείς της
Γιατί σε χουμίζει και σε παρακαλεί ο Τατάρ, Φειδία;
Σε τρία μέτωπα η μάχη με τη φωτιά στην Ιεράπετρα-Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αθήνα