Άλλοι 18 νεκροί και 472 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 472, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 415.401 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 29 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.081 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.443 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.563 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή -35.92%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 106 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη
Πρώην αστυνομικός δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του στην Αμφιλοχία
Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που εξαπατούσαν πολίτες στην Κύπρο και την Ελλάδα
Στον Εισαγγελέα ο φοιτητής που χαστούκισε την υπεύθυνη κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Μόλις 35 βουλευτές ενημερώθηκαν για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Αιματηρό επεισόδιο στη Ρόδο-Τραπέζια, γροθιές και απειλές με μαχαίρι σε νυχτερινό κέντρο -
Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επτάχρονου στο Ζεφύρι
Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κυλικείο, πέταξαν αντικείμενα σε λεωφορείο στην Πολυτεχνειούπολη
Δεκαπέντε χρόνια από την τραγωδία στη Marfin-Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που έσωσαν από το μπαλκόνι
Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2026 η δίκη Πισπιρίγκου στο Εφετείο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας