ΕΜΑ: Παραπληροφόρηση για το εμβόλιο της AstraZeneca από άρθρο σε ιταλική εφημερίδα

Σε παραπληροφόρηση και παράφραση των δηλώσεων ειδικού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων οφείλονται δημοσιεύματα που αφορούσαν στο εμβόλιο της AstraZeneca.

"Υπήρξαν πολλά άρθρα το Σαββατοκύριακο που περιείχαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιστημονικές εκτιμήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca" αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΜΑ.

Προσθέτει ότι "η θέση του EMA σχετικά με αυτό το εμβόλιο είναι σαφής: η ισορροπία οφέλους-κινδύνου είναι θετική και το εμβόλιο παραμένει εγκεκριμένο σε όλους τους πληθυσμούς".

Επίσης, επισημαίνεται ότι "η πηγή της παραπληροφόρησης ήταν ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, το οποίο παράφρασε έναν από τους ειδικούς μας. Το άρθρο έχει αναθεωρηθεί από τότε και ζητήσαμε επίσης επίσημη διόρθωση".

"Προς το συμφέρον της ορθής και βασισμένης σε στοιχεία αναφοράς, σας ζητάμε να ενημερώσετε άρθρα που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, ώστε να αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη θέση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca" σημειώνεται.

Τέλος, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι εάν αλλάξουν οι συστάσεις, θα το κοινοποιήσει με διαφανή, ενεργό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό και οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να ελέγχουν τον ιστότοπο του οργανισμού για τυχόν νέες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής