Την Δευτέρα οι τελευταίες εξετάσεις για τις Παγκύπριες-Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, 2.388 υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα Μαθηματικά Κοινού Κορμού, ενώ οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, με τα εξεταζόμενα μαθήματα: Ιστορία, Πληροφορική, Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών, Φυσική 4ωρο Τεχνικών Σχολών .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στην Ιστορία θα παρακαθίσουν 1.163, στην Πληροφορική 791, στα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών 596.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι προχωρούν οι βαθμολογήσεις και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν με τις βαθμολογήσεις, τους οπτικούς ελέγχους, τις καταχωρήσεις, «ωσότου καταφέρουμε να βγάλουμε τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης», όπως είπε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται τα αποτελέσματα τόσο για απόλυση όσο και για εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Κύπρου, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι αναμένονται προς την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη, ούτως ώστε να σταλούν στα σχολεία για να μπορέσουν να βγουν τα απολυτήρια, ενώ για την κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αναμένονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι το εξεταστικό δοκίμιο διορθώνεται από δύο βαθμολογητές με καλυμμένα  τα στοιχεία, δεν βλέπει ο ένας βαθμολογητής τι βαθμό έδωσε ο άλλος και στη συνέχεια εάν υπάρχει μεταξύ των δύο βαθμολογητών 10% διαφορά ή και μικρότερη, τότε ο τελικός βαθμός είναι ο μέσος όρος εκείνων των δύο.

«Εάν είναι παραπάνω, τότε ξανά καλύπτονται οι βαθμολογήσεις και πάει για αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή και μετά είναι ο μέσος όρος εκείνων των τριών», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε μέχρι στιγμής η εξεταστική διαδικασία, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα κύλησαν όλα ομαλά.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των Ειδικών Εκπαιδευτικών Κέντρων για κρούσματα και επαφές, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα λειτούργησαν άψογα με τα Ειδικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Βούληση για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος στον Αούν-Έλαβε πρόσκληση για τη Διάσκεψη Ηγετών
«Σκότωνα τα παιδιά με τα χέρια, γιατί έβγαινα εκτός εαυτού, θόλωνα»-Τι είπε στην ομολογία της η Μουρτζούκου
Αίτημα αλλαγής συνθηκών κράτησης Αϊκούτ υποβλήθηκε στο Κακουργιοδικείο
Διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα ναρκωτικά ο ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για εθνικό διάλογο
Σκληρή επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για την απόφαση Αγγελίδη-«Ανίερη παρέα με Ειρήνη και Οδυσσέα, στρατηγική διάλυσης»
Μεταφέρονται στο Λαύριο οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου
Γεραπετρίτης: Διπλωματική δυστοκία η εκδίωξη της αποστολής από τη Λιβύη
Νέα έφοδος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ-Παρών και Ευρωπαίος Εισαγγελέας
Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση