Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης-Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη. 

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης  εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, νοσηλεύονταν εδώ και αρκετό καιρό στο ΓΝ Λευκωσίας με κορωνοϊό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 , ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας. 

Ο εκλιπών, είναι αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και Τηλλυρίας.

Ο Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος συγκινημένος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, προσθέτοντας πως ο  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόκιμος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε την Μονή του Αγίου Νεοφύτου. 

Ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Σε δημοσίευσή της η Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνει τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη της.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο,  12 Ιουνίου 2021.  Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων». Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες απεβίωσε από κορωνοϊό και ο Ιεροδιακόνος Ιωάννης Χατζήμιχαηλ, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Ο Ιεροδιακόνος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό και κατέληξε στην Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως