Σύνοδος G7: Διαδηλωτές με μάσκες και κόκκινα ρούχα ζητούν από τους ηγέτες δράση για το Κλίμα

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποίησαν στο Φάλμουθ της Κορνουάλης χιλιάδες οικολόγοι ακτιβιστές, που ζητούν από τους ηγέτες της G7 να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ακτιβιστές φορώντας μάσκες, ντυμένοι στα κόκκινα, έκαναν πορεία με τύμπανα, που διοργάνωσε η οργάνωση Extinction Rebellion, περίπου 35 χιλιόμετρα από τον τόπο της Συνόδου, στην πόλη που φιλοξενείται το κέντρο Τύπου.

Δεκάδες άνθρωποι ντύθηκαν στα κόκκινα, θέλοντας να δείξουν τον κίνδυνο από τον ρυθμό εξαφάνισης ειδών και βρέθηκαν στην κορυφή της πομπής. Κάποιοι άλλοι φορούσαν μάσκες με πρόσωπα των ηγετών. Κάποιοι άλλοι ντύθηκαν με μαγιό άλλου αιώνα. Επίσης, μετείχαν και ακτιβιστές της Oxfam, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας που ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες μιας ακτής του Φάλμουθ για να κοροϊδέψουν την αδράνεια των υπευθύνων για το κλίμα.

Επίσης, προσποιήθηκαν ότι γινόταν μια μάχη γύρω από μια τεράστια σύριγγα, με την Oxfam να τάσσεται υπέρ της άρσης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας η οποία θα επιτρέψει μια μαζική παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19.

Η G7 αναμένεται να συζητήσει αύριο, Κυριακή, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας, ετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που θα διεξαχθεί τη Γλασκόβη (Σκωτία) τον Νοέμβριο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Νew York Times: Eνδείξεις προετοιμασίας επιθέσεων σε αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ ή Συρία
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στις ΗΠΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»