Επιβεβαιώνουν το ρήγμα στη σχέση τους ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ-Μπηχτές και αλληλοκαρφώματα

Την ίδια ώρα που ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ μοιράζουν τα συγχαρητήρια τους στη νέα πρόεδρο της Βουλής, που εκλέχθηκε χθες με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, της ΔΗΠΑ και του ΕΛΑΜ, ανταλλάζουν και ανάλογα καρφιά, σε σχέση με τη στάση που τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης κράτησαν στη Βουλή.  

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ, δεν κρύβει την ενόχληση της για τη στάση του ΑΚΕΛ αφήνοντας να νοηθεί ότι η ηγεσία του εξαπατήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας από τη Δημοκρατική Παράταξη, την οποία κατηγορεί μαζί με το ΕΛΑΜ, ότι συμπεριφέρθηκαν ως κόμματα της συμπολίτευσης, με τον Άντρο Κυπριανού πάντως να απαντά, επιστρέφοντας τα καρφιά και κάνοντας λόγω για εγωιστική στάση του ΔΗΚΟ που πριν καν συζητήσουν ή διαβουλευθούν με άλλα κόμματα, αποφάσισαν την εξαγγελία της υποψηφιότητας του αρχηγού τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο απόλυτος κυρίαρχος Αβέρωφ και το παρατεταμένο προεκλογικό σοκ σε ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ

Στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ συγχαίρει την Αννίτα Δημητρίου, εύχεται κάθε επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και εκφράζει την ετοιμότητά  να τη στηρίξει στο έργο της, με στόχο την αποκατάσταση του πληγέντος κύρους του θεσμού και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος.

Σχολιάζοντας το παρασκήνιο που προηγήθηκε τις εκλογής της Αννίτας Δημητρίου, το Δημοκρατικό Κόμμα, υποδεικνύει πως τα όσα έγιναν χτες στη διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου και τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τίθενται στην κρίση των πολιτών. «Το Δημοκρατικό Κόμμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πολιτεύτηκε με εντιμότητα και ειλικρίνεια και έμεινε έξω από αδιαφανείς διαδικασίες, παρασκηνιακές μπλόφες και ψεύτικες υποσχέσεις».

Και συνεχίζει: «Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, λοιπόν, το Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε ως καταλληλότερο πρόσωπο για την Προεδρία της Βουλής τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, και, όπως ήταν πολιτικά φυσιολογικό, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να τον στηρίξουν».

«Ενώ αρχικώς διαφαινόταν ότι υπάρχει νικηφόρα προοπτική λόγω θετικών ενδείξεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνέχεια το ΑΚΕΛ επέμεινε στην υποψηφιότητα του κ. Άνδρου Κυπριανού, ίσως λόγω διαβεβαιώσεων στήριξης που είχε λάβει από άλλα κόμματα», υποδεικνύει το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωση του και υπογραμμίζει πως τελικά «η ΔΗΠΑ, μαζί με το ΕΛΑΜ, ως κόμματα της συμπολίτευσης, στήριξαν την υποψήφια του ΔΗΣΥ». 

«Η διαδικασία αυτή τέλειωσε. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιοι φέρθηκαν με εντιμότητα και με ειλικρίνεια και ποιοι έκριναν σωστά και ρεαλιστικά. Το Δημοκρατικό Κόμμα προχωρεί όπως πάντα: Μπροστά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Κληθείς να σχολιάσει την ενόχληση που το ΔΗΚΟ εκφράζει τις τελευταίες ώρες, ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε πως, «συναισθήματα μπορούν να δημιουργούνται και σε εμάς και στους οποιουσδήποτε άλλους, από τον τρόπο που εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή».

«Υπάρχει μια άποψη σε κάποια πολιτικά κόμματα όταν ζητούν να συνεργαστούμε, να αντιλαμβάνονται τη συνεργασία ως υποστήριξη του ΑΚΕΛ σε εκείνους. Μονόπλευρή δηλαδή. Ε δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν μιλούμε για συνεργασία, πραγματικά πρέπει να αφήνονται ελεύθερα τα θέματα να συζητηθούν και να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις», πρόσθεσε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

«Όχι μονομερείς που να λένε ότι εμείς αποφασίσαμε αυτό και θέλουμε να συνεργαστούμε, στηρίξετε μας. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Θεωρώ λοιπόν ότι ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε αισθήματα έχουν δημιουργηθεί, πολιτικά σκεπτόμενοι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να σταθούμε πάνω από αυτά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ευρύτερη δυνατή συνεργασία για να προωθήσουμε τα συμφέροντα του κόσμου που εξυπηρετούνται από το να απομακρυνθεί η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία», κατέληξε ο κ. Κυπριανού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συμφωνία που έσπασε μια ώρα πριν τη ψηφοφορία-Όλο το παρασκήνιο

Δειτε Επισης

Τι αλλάζει για τους πιστοποιούντες υπαλλήλους-Φωνάζουν για τις αλλαγές, επιχειρεί να βάλει τάξη το ΥΠΕΣ
Ζεστό χρήμα στα ταμεία των κομμάτων-Τα ποσά που μοιράζονται και το θέμα με τα χρωστούμενα ΔΗΚΟ και Συμμαχίας
Επανεξετάζεται η υπόθεση του Βαγγέλη μετά το πόρισμα του θανατικού ανακριτή-Παρέδωσε υλικό η μητέρα του
Έρχονται και άλλες μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος-Διακανονισμοί για όσους αδυνατούν
Δεκάδες αξιωματούχοι θα ελέγχονται για πόθεν έσχες-Παραμένουν ερωτήματα για τη δημοσιοποίηση
Εντείνει την αντίδρασή της η Κυβέρνηση μετά τις νέες προκλήσεις στη νεκρή ζώνη
ΠτΔ: Ύψιστη προτεραιότητα η νομοθεσία για το θέμα της φήμης της Κύπρου με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Τρία σκάφη με πάνω από 180 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο μέσα σε λίγες ώρες
Αισιόδοξες οι ΗΠΑ για παράταση της εκεχειρίας, απορρίπτει τις εκκλήσεις για οριστική κατάπαυση το Ισραήλ
Χάθηκαν τα ίχνη 33χρονου-Έκκληση της Αστυνομίας για εντοπισμό του (pic)