«Μυθιστορηματική» κλοπή «ξεχασμένου» εκατομμυρίου σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα στην Κρήτη

Απίστευτη κλοπή με λεία ενα εκατομμύριο ευρώ καταγγέλθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα.

Σύμφωνα με το KRITITV, η καταγγελία έγινε από τη χήρα Ρώσου μεγιστάνα, που έχει πεθάνει προ πενταετίας. Η γυναίκα προσέφυγε στην Ασφάλεια και κατήγγειλε την κλοπή, που έγινε στη βίλα τεσσάρων επιπέδων που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στα παράλια του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί άκουσαν τη γυναίκα να καταγγέλλει ότι κάποιος πήρε από την έπαυλη τεράστιο χρηματικό ποσό, που ήταν ξεχασμένο μέσα σε χρηματοκιβώτιο τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τη δικογραφία, η λεία της κλοπής ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ. Η 55χρονη Ρωσίδα δεν μπορεί να εκτιμήσει ακριβώς το ύψος των χρημάτων που είχαν τοποθετηθεί στο χρηματοκιβώτιο. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι ξεπερνά κατά πολύ τις 800.000 ευρώ.

Άγνωστος ο χρόνος της κλοπής

Πέραν του ακριβούς ποσού, άγνωστος παραμένει και ο χρόνος της κλοπής. Ο σύζυγος της Ρωσίδας πέθανε πριν πέντε χρόνια, έχοντας ήδη αγοράσει τη βίλα των τεσσάρων επιπέδων με θέα τη θάλασσα. Η γυναίκα, 55 ετών, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε έρθει στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί πήγαν στη βίλα και δεν εντόπισαν πουθενά ίχνη παραβίασης. Σύμφωνα με την 55χρονη Ρωσίδα και τον νέο σύντροφό της, οι δράστες πρέπει να μπήκαν στο σπίτι με το κλειδί που είχε αφήσει στη… γλάστρα.

Το ίδιο έγινε και με το χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες φαίνεται ότι εντόπισαν το κλειδί και άδειασαν το χρηματοκιβώτιο χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν το σπίτι.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες, σαρώνοντας το σπίτι για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Παράλληλα, αναζητά βίντεο από το φυλάκιο του οικισμού, τα γειτονικά σπίτια και την παραλία. Όμως η διαδικασία δείχνει μάταιη, αφού ουδείς μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της καταγγελλόμενης κλοπής.

Για την κλοπή ενημερώθηκε και ο γιος του Ρώσου επιχειρηματία. Παράλληλα, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ζήτησε από την 55χρονη να εξηγήσει πώς τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο σπίτι και ποια είναι η πηγή προέλευσής τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ