Deal με Βότση, ορκίζεται και παραιτείται ο Καρογιάν-Χοντρό παρασκήνιο

Χοντρό παρασκήνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πολλά μέτωπα, την αμέσως επομένη των εκλογών, το οποίο, μεταξύ άλλων, αγγίζει όχι μόνο την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κοινοβουλίου, αλλά και πιθανές ανακατατάξεις στη σύνθεση του Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, προς υλοποίηση φαίνεται να βαδίζει συμφωνία μεταξύ του Μάριου Καρογιάν και του Άγγελου Βότση, βάσει της οποίας ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ θα παραιτηθεί από βουλευτής αμέσως μετά την ορκωμοσία του, προκειμένου τη θέση του να καταλάβει ο κ. Βότσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Καρογιάν εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με τον κ. Βότση να έρχεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ στην επαρχία και να μένει εκτός.

Αυτή η αλλαγή δεν αποκλείεται να είναι καταλυτικής σημασίας ενόψει της ψηφοφορίας για την Προεδρία της Βουλής, καθώς το όνομα του κ. Βότση άρχισε ήδη να κυκλοφορεί στα πολιτικά πηγαδάκια ως πιθανή υποψηφιότητα, ενώ δεν είναι καν βουλευτής αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Άγγελος Βότσης θα μπορούσε να υποστηριχθεί, πέραν της ΔΗΠΑ, από τον ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ.

Με δεδομένο το προηγούμενο που υπάρχει με την περίπτωση της Ελένης Θεοχάρους και του Γιώργου Παπαδόπουλου, που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου δικαστική διαμάχη και σε μια Βουλή χωρίς 56ο βουλευτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται ότι οι όποιες εξελίξεις θα προκύψουν μετά που ο κ. Καρογιάν θα δώσει την νενομισμένη βεβαίωσή του στη Βουλή και θα είναι πλέον, με πάσα επισημότητα, βουλευτής. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορεί να ακολουθηθεί ομαλά  η διαδικασία παραίτησης και διαδοχής του από τον πρώτο επιλαχόντα, χωρίς οποιαδήποτε παρατράγουδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός φωτορεπόρτερ Στέλιος Παπαστυλιανού
Αντιδρούν οι εργαζόμενα για τη μετακίνηση της Μετεωρολογικής στη Λευκωσία-«Αργούν να στείλουν εικόνα τα ραντάρ»
Απαντά με παράθεση δράσεων στις επικρίσεις για το έργο αναδιάρθρωσης των ΥΚΕ το Υφ. Πρόνοιας
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε δασμούς 104% στην Κίνα-Σε ισχύ από την Τετάρτη
Στους 27 οι νεκροί και 134 οι τραυματίες από την κατάρρευση οροφής σε κλάμπ στον Άγιο Δομίνικο (vids)
Κοινό ανακοινωθέν Χαρτσιώτη και Ιωαννίδη μετά τις επικρίσεις για Ορόκλινη-Απαντούν για αλλοδαπούς, όχι όμως για την απραξία
Συνεχίζει το τροπάριο ο Τατάρ-«Μπορούν να συζητηθούν πολλά θέματα με συνεργασία ''δύο κρατών''»
Έως και 70% οι απώλειες νερού σε κοινότητες-«Δεν αρκεί το κονδύλι των 8 εκατ. ευρώ που δόθηκε στους ΕΟΑ»
Προειδοποιεί για παραπλανητικά sms για ανεξόφλητους λογαριασμούς η ΑΗΚ-Συστήνει προσοχή
Στην Κύπρο η Επίτροπος για τη Μεσόγειο την Παρασκευή-Επαφές θα έχει και ο Καδής στη Λευκωσία