Στο Λονδίνο για παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου ο Περδίος

Για τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων στην Κύπρο αναφορικά με τον κορωνοϊό ενημερώνει σήμερα τη βρετανική πλευρά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος με επαφές που έχει στο Λονδίνο.

Η ενημέρωση με άξονες το χαμηλό ποσοστό θετικότητας, τα πολλά διαγνωστικά τεστ και την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος γίνεται ενόψει της πρώτης ανανέωσης της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας της βρετανικής Κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις της Βρετανίας για το ποιες χώρες θα περιλαμβάνονται από την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου στην «πράσινη» λίστα ενδεχομένως να ανακοινωθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών αναψυχής πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τη βρετανική Κυβέρνηση, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Κύπρος, τοποθετήθηκαν στην «πορτοκαλί» λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες έχουν υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον και διενέργειας τριών τεστ. Αντιθέτως, οι αφίξεις από τις «πράσινες» χώρες έχουν μόνο υποχρέωση για δύο τεστ.

Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο κ. Περδίος παραχώρησε και σειρά συνεντεύξεων στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ρωσία εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου-Μια νεκρή στο Κίεβο
Χρειάζεται επικαιροποιημένο masterplan για το υδατικό-Εκτίμηση ειδικού ότι δεν θα λυθεί το 2026
Χτύπησε με το όχημα του σε δέντρο και ξέσπασε φωτιά-Πολίτες απεγκλώβισαν τον οδηγό
Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και χτύπησε τρεις ανήλικους στην αποβάθρα Λεμεσού-Προχώρησαν σε καταγγελία
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες από το χτύπημα ιστιοφόρου στην γέφυρα του Μπρούκλιν
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός μετά από χτύπημα ιστιοφόρου στη γέφυρα του Μπρούκλιν-Στους 22 οι τραυματίες
Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης