Συλλυπητήρια ΔΗΣΥ για τον θάνατο του Παντελή Κούρου

H ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη τον Παντελή Κούρο, ο οποίος απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 89 ετών.

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει «ο Παντελής Κούρος μπόλιασε με την πορεία του τα πολιτικά πεπραγμένα στη χώρα μας με ήθος, εντιμότητα και χαμηλούς τόνους. Μας δίδαξε το πολυτιμότερο των μαθημάτων, πως η ουσία των πραγμάτων δεν κρύβεται στο θόρυβο αλλά στη νηφαλιότητα και στον καθαρό πολιτικό λόγο.

 Δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη από την ίδρυση του Ενιαίου Κόμματος στα μέσα της δεκαετίας του 1960, στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Κληρίδη το 1993, στην ίδια θέση το 1998 και ως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2003, στάθηκε όσο κανείς στο πλευρό του αείμνηστου ηγέτη στις εξελίξεις που καθόρισαν την πορεία της σύγχρονης Κύπρου.

 Σύμβουλος και φίλος, με έμφυτη σοφία και ηρεμία, με διορατική ματιά και σκέψη, ο Παντελής Κούρος ήταν και θα παραμείνει φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά κυρίως ένας ειλικρινής και έντιμος άνθρωπος όπως θα τον θυμάται όλη η Κύπρος.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και αποχαιρετούμε με οδύνη τον Παντελή Κούρο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά του και τους οικείους του. Ο πόνος τους είναι και δικός μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΔΩ: Το συγκινητικό αντίο του Αβέρωφ στον Παντελή Κούρο-«Ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος»

Δειτε Επισης

Πιο ορατό ψευδοκράτος θέλει ο Τατάρ, ομοσπονδία με πολιτική ισότητα ο Ερχιουμάν
Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες
Συναντήθηκε με τον Σίσι η Αννίτα Δημητρίου-«Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός σύμμαχος της Κύπρου»
Επιμένουν στο αφήγημα περί «γειτονικών κρατών» στα κατεχόμενα
Συναντήσεις Κόμπου στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Γυρίζουν ταινία προπαγάνδας «η Αϊσέ πήγε διακοπές» στα κατεχόμενα για τον «τον επικό αγώνα του τ/κ λαού»
Υποχρεωμένοι να υποβάλλουν εξαμηνιαίες αναφορές οι λομπίστες-Οι συστάσεις της Αρχής Κατά της Διαφθοράς
Για φήμες για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό κάνει λόγο ο Ναμίκ Ταν, ενοχλεί το «περιβάλλον αδιεξόδου»
Β. Πάλμας: Η αμυντική βιομηχανία σε θέση να παράγει προϊόντα για ενίσχυση άμυνας
Ο ΠτΔ συμμετέχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία