Έκλεισε η συμφωνία ΕΕ με Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου μέχρι το 2023
13:50 - 08 Μαΐου 2021

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
«Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19 να εξάγουν την παραγωγή τους, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα σκευάσματα αυτά.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτήν δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την κορονοϊό βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.
Πηγή: The Toc