Ψωμί μαργαρίτα

Πεντανόστιμο και αφράτο ψωμί σε σχήμα μαργαρίτας ιδανικό για το γεύμα ή για σάντουιτς.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γάλα
  • 200 γρ. νερό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.γλ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 700γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. σπόρους μάραθου
  • λίγο σουσάμι, μουλιασμένο και
  • στραγγισμένο
  • λίγους ηλιόσπορους καβουρδισμένους (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα
  • πετσέτα κουζίνας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. γάλα, 200 γρ. νερό, 30 γρ. ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια ξηρή μαγιά και αναμείξτε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3
Προσθέστε 700 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 1 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4
Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Ενώστε τα 2 κομμάτια σε μια μπάλα και τοποθετήστε στο κέντρο του ταψιού. Πλάστε τα υπόλοιπα 6 κομμάτια σε μικρότερες μπάλες και τοποθετήστε τα γύρω από το μεγαλύτερο κομμάτι σε απόσταση 1 1/2 εκ. το ένα από το άλλο, αλλά να εφάπτονται του μεγάλου κομματιού.

Βήμα 6
Αναμείξτε τους σπόρους μάραθου, το σουσάμι, τους ηλιόσπορους και ραντίστε λίγο από το μείγμα πάνω σε κάθε μπαλάκι. Καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε στην άκρη να φουσκώσουν (περίπου 30-40 λεπτά).

Βήμα 7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 8
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε στο ταψί για 15 λεπτά και τοποθετήστε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλυμένα με μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά μέχρι να σερβίρετε.

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι