Ψωμί μαργαρίτα
05:26 - 07 Μαΐου 2021
Πεντανόστιμο και αφράτο ψωμί σε σχήμα μαργαρίτας ιδανικό για το γεύμα ή για σάντουιτς.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. γάλα
- 200 γρ. νερό
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κ.γλ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
- 700γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 1 αυγό
- 1 ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. σπόρους μάραθου
- λίγο σουσάμι, μουλιασμένο και
- στραγγισμένο
- λίγους ηλιόσπορους καβουρδισμένους (προαιρετικό)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
- αντικολλητικό χαρτί
- σχάρα
- πετσέτα κουζίνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. γάλα, 200 γρ. νερό, 30 γρ. ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια ξηρή μαγιά και αναμείξτε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε 700 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 1 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ.
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Ενώστε τα 2 κομμάτια σε μια μπάλα και τοποθετήστε στο κέντρο του ταψιού. Πλάστε τα υπόλοιπα 6 κομμάτια σε μικρότερες μπάλες και τοποθετήστε τα γύρω από το μεγαλύτερο κομμάτι σε απόσταση 1 1/2 εκ. το ένα από το άλλο, αλλά να εφάπτονται του μεγάλου κομματιού.
Βήμα 6
Αναμείξτε τους σπόρους μάραθου, το σουσάμι, τους ηλιόσπορους και ραντίστε λίγο από το μείγμα πάνω σε κάθε μπαλάκι. Καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε στην άκρη να φουσκώσουν (περίπου 30-40 λεπτά).
Βήμα 7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 8
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε στο ταψί για 15 λεπτά και τοποθετήστε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλυμένα με μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές