Απαντά στις επικρίσεις για το Coronapass o Ιωάννου-«Κανένα νομικό θέμα»

Την δική του απάντηση, στις επικρίσεις που άσκησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όσον αφορά στη συνταγματικότητα των μέτρων, υπέδειξε πως δεν τίθεται κάποιο νομικό θέμα και αν τα μέτρα είναι συνταγματικά ή όχι, θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, στα οποία μπορούν να προσφύγουν οι πολίτες.

«Με αυτό που λέμε coronapass, και τον εμβολιασμό, ή αρνητικό PCR ή όσους έχουν νοσήσει, καταργήσαμε τα sms και βοηθάμε τον κόσμο να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όλοι νομίζω θέλουμε να νιώθουμε μια τέτοια ασφάλεια. Με αυτά τα μέτρα διασφαλίζουμε περισσότερη ασφάλεια στον κόσμο».

Ο υπουργός Υγείας υπέδειξε, μάλιστα, πως Corona pass θα ονομάζεται από τη στιγμή που θα ετοιμαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα από το υφυπουργείο καινοτομίας.

Όσον αφορά στις άλλες τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως συμφωνεί. «Σίγουρα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια που ενδεχομένως να αδικήθηκε. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες σε αυτό που κάνουμε, είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»