Πυρετός στα κόμματα πριν το κλείσιμο της κάλπης-Μάχη για την τελευταία ψήφο

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες πριν το κλείσιμο των καλπών, στα γραφεία των κομμάτων επικρατεί μίνι συναγερμός, σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα δεδομένα που φτάνουν από τα εκλογικά κέντρα. Το παιγνίδι των αριθμών επιτείνει την αγωνία και δίνει κατευθύνσεις για τα τελευταία βήματα, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Σε αυτό που όλα τα δεδομένα συνηγορούν, είναι και πάλι το σημαντικό ποσοστό της αποχής, που όπως διαφαίνεται θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2016. Για αυτό το λόγο, οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους, έστω και την υστάτη, να προσέλθουν στις κάλπες.

Τα διακυβεύματα είναι πολλά, καθώς μάχες δίνονται για σχεδόν όλες τις θέσεις στην κατάταξη. Αυτή, άλλωστε, είναι και η εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις, τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές των κομμάτων, που συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις, η ψηφοφορία αναμένεται να είναι αμφίρροπη και δεν αποκλείεται να κριθεί σε μια χούφτα ψήφους. Γι’ αυτό και οι μηχανισμοί των κομμάτων τα παίζουν όλα για όλα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν όσους περισσότερους σταυρούς μπορούν, εν μέσω ενός κλίματος που κάθε άλλο παρά θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για το πολιτικό σύστημα.  

Μάχες, πάντως, αναμένεται να δοθούν και καθέτως, εντός του κάθε εκλογικού συνδυασμού που θα εξασφαλίσει έδρα, γεγονός που άναψε φωτιά και στους υποψήφιους, που πέραν της ψήφου στο κόμμα τους, συνεχίζουν να προωθούν ενεργά και την προσωπική τους υποψηφιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συναντάται με την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για μια πρώτη κουβέντα-Ποιοι κάνουν σκέψεις για το ψηφοδέλτιο του κόμματος
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν