Μακαρόνια τρικολόρε

Μία εύκολη συνταγή για μακαρόνια τρικολόρε με λιωμένα τυριά, μπέικον και καλαμπόκι. Ένα πιάτο που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

  • 150 γρ. τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια

Μακαρόνια βίδες, τρικολόρε

  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών ή 1 κ.γλ.
  • πάστα σπιτικού ζωμού λαχανικών
  • 500 γρ. μακαρόνια βίδες (fusilli), τρικολόρε

Σάλτσα

  • 250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον, σε κομμάτια
  • 170 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γλ. πιπέρι
  • 2 κ.γλ. αλάτι

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Λίγη αλεσμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • βαθύ μπολ
  • πυρίμαχο σκεύος 33 x 24 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. παρμεζάνα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια και 150 γρ. τσένταρ σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με την παρμεζάνα και αφήστε στην άκρη.

Μακαρόνια βίδες τρικολόρε

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 14 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών, 500 γρ. μακαρόνια βίδες τρικολόρε και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα, ρυθμίζοντας όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία)/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3
Σουρώστε τα ζυμαρικά με το βαθύ δίσκο του Varoma και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν.

Σάλτσα

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2
Προσθέστε 150 γρ. μπέικον σε κομμάτια, 170 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο, 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 3
Προσθέστε 500 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κουταλάκια αλάτι, 2 κουταλάκια πιπέρι, και μαγειρέψτε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Αφήστε στην άκρη.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2
Μεταφέρετε τα στραγγισμένα μακαρονια τρικολόρε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 33 x 24 εκ. και περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο που έχετε αφήσει στην άκρη. Προσθέστε τη μισή ποσότητα αλεσμένων τυριών, ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα, ραντίστε με την υπόλοιπη ποσότητα αλεσμένων τυριών και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 25 λεπτά.

Βήμα 3
Γαρνίρετε με λίγη αλεσμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι