Έρευνα σε τέσσερα υποστατικά για την κομπίνα με rapid test-Κατασχέθηκε μισό εκατομμύριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας για απάτη που στήθηκε από εταιρεία, που κέρδισε διαγωνισμό για διενέργεια rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα για εταιρεία που έστησε κομπίνα για rapid test-Η καταγγελία του Υπ. Υγείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Δύναμης, αφού εξασφάλισαν σχετικά εντάλματα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη έρευνα σε τέσσερα υποστατικά, δύο οικίες και δύο αποθήκες, όπου κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα και άλλα τεκμήρια, τα οποία αναμένεται αν εξεταστούν από τους ανακριτές της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων, από τις έρευνες κατασχέθηκαν 500,000 rapid test, τα οποία φαίνεται να μην τηρούσαν τις προδιαγραφές. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να διερευνηθεί πλήρως υπόθεσης και ακολούθως ο φάκελος να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. 

Υπενθυμίζεται ότι την απάτη απέτρεψαν λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές.

Το Υπoυργείο Υγείας προχώρησε σε καταγγελία, κατά εταιρείας που είχε κερδίσει διαγωνισμό για διενέργεια rapid test.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία φαίνεται να έφερε στην Κύπρο rapid test που ήταν εκτός προδιαγραφών και τα οποία τοποθετούνταν σε κουτιά άλλων εταιρειών που είναι εγκεκριμένες. Αυτά θα κόστιζαν στο κράτος 1.800.000 ευρώ, ωστόσο αυτό έγινε αντιληπτό από λειτουργούς του Υπουργείου, πριν την άφιξη των τεστ στην Κύπρο και ως εκ τούτου το κράτος δεν χρεώθηκε με το υπέρογκο ποσό.

Εναντίον της εταιρείας διερευνάται υπόθεση απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο για τα επεισόδια στο οίκημα της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Χρηματικές ποινές 600 ευρώ στη 44χρονη που εξύβρισε αστυνομικούς στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ
Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο ύποπτοι για απόπειρα φόνου και ληστεία
Βίντεο από την επιδρομή κουκουλοφόρων στο οίκημα της Ομόνοιας-«Απρόκλητη δολοφονική επίθεση από ΑΠΟΕΛίστες»
Ζητά έκτιση ποινής στις Βάσεις ο Κότας για το φόνο Κωνσταντίνιδη-Δεν θέλει να πάει Κεντρικές, την Τρίτη η απόφαση
Πυρκαγιά σε ξύλινη οροφή οικίας στο Τσέρι-Δεν υπάρχουν παγιδευμένα άτομα
Καταγγελία από επιτηρητή του ΓΣΠ ότι δέχθηκε επίθεση και κτυπήθηκε στο πρόσωπο
Τον ανέκοψαν για έλεγχο, παρουσιάστηκε σαν... άλλος και κυκλοφορούσε με διαρρηκτικά εργαλεία
Συνελήφθη 38χρονος που εντοπίστηκαν στην οικία του ναρκωτικά και όπλα paintball
Χειροπέδες σε 42χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κλοπιμαία και ναρκωτικά