Άρχισε η υποβολή αιτήσεων στο Υπουργείο Εργασίας για τα Ειδικά Σχέδια Μαΐου

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί σήμερα στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy οι αιτήσεις για τα ακόλουθα Ειδικά Σχέδια που αφορούν στην περίοδο από την 1η Μαΐου 2021 μέχρι την 31η Μαΐου 2021:

  1. Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Αίτηση ΕΕΑ.9 ή ΕΕΑ.14),
  2. Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται από τον Τουρισμό (Αίτηση ΕΕΑ.10 ή ΕΕΑ.11),
  3. Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Αίτηση ΕΕΑ.4),
  4. Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (Αίτηση ΕΕΑ.3),
  5. Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (Αίτηση ΕΕΑ.5),
  6. Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων (Αίτηση ΕΕΑ.8),
  7. Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για Λόγους Υγείας (Αίτηση ΕΕΑ.15) και
  8. Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για Φροντίδα Παιδιών κάτω των έξι (6) ετών ή Παιδιών που φοιτούν σε Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών που εξυπηρετούν παιδιά σχολικής ηλικίας και ατόμων με αναπηρία (Αίτηση ΕΕΑ.16) (αφορά την περίοδο 4/5/2021-8/5/2021).

Έχουν επίσης αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy υποδείγματα Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή που πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά μαζί με την αντίστοιχη αίτηση.

Τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2021 μέχρι την 31η Μαΐου 2021 είναι τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση που τους αφορά εγκαίρως δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για χρήση μετά από την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία και δεν θα γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε αιτήματα για εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων.

Τονίζεται ότι για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί.

Δειτε Επισης

Μάρτιο 2026 θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση Βασιλικού-Μέχρι τον Οκτώβριο η πιστοποίηση «Προμηθέα»
Χειροπέδες σε άλλο ένα άτομο για τη ληστεία ζεύγους τουριστών-Στις έξι οι συλλήψεις
Ποινή τριών χρόνων επιβλήθηκε στον Κομμωτή για την απόδρασή του-Φυλάκιση και στον συνεργό του
Πυροδότησε το κλίμα ο Αγγελίδης, νέα ριπή από κόμματα που εμμένουν σε παραίτηση-«Απειλή για τη δικαιοσύνη είναι ο ίδιος»
Μαίνεται η κόντρα Αννίτας και Οδυσσέα με φόντο το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Επανέφερε την προσέγγιση ''το κόμμα τζαι τα μάθκια σας''»
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός λεωφορείου έριξε σπρέι στα μάτια μαθητή στη Λεμεσό-Αυτεπάγγελτη έρευνα από Αστυνομία
Ορίστηκε για τις 16 Ιουλίου η εξέταση ένστασης της Βαρωσιώτου κατά της απόφασης του Ανωτάτου
Απαντά σε Άλμα και Οδυσσέα ο ΔΗΣΥ-«Θυμίζει γιατί κρίθηκε ακατάλληλος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον»