Στο 22% ανήλθε το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάστηκε στα κατεχόμενα

Η πρόεδρος της «επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» και «υφυπουργός υγείας», Ντουριγιέ Ντερέν Οϊγκάρ δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί στα κατεχόμενα 127.000 άτομα, εκ των οποίων οι 75.000 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις  και οι 52.000 μόνο την πρώτη δόση, ποσοστό που αναλογεί στο 22% του συνολικού πληθυσμού. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε χθεσινές της δηλώσεις στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» η κ. Οϊγκάρ ανέφερε ότι αναμένουν όπως το εμβολιαστικό πρόγραμμα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες και πρόσθεσε ότι θα παρέχουν διευκολύνσεις έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο που θα εμβολιαστεί το 60% του «πληθυσμού».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς στα κατεχόμενα με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Οϊγκάρ εξήγησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.

Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα που αφορά στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων,  η κ. Οϊγκάρ είπε ότι προσανατολίζονται στο να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διελεύσεις με την προϋπόθεση ότι τα άτομα θα έχουν στην κατοχή τους διπλό εμβολιασμό ή τεστ 72 ωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου σε Τυχικό να δώσει απαντήσεις για τη συμπεριφορά του ενώπιον της Ιεράς Συνόδου
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας
Ενθρονίστηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Πάνω από 250.000 πιστοί στο Βατικανό, ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή
Απαντά στις αντιδράσεις ΑΚΕΛ για τις μονάδες αφαλάτωσης ο Χριστοδουλίδης-«Κάποια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική»
Το ερχόμενο Σάββατο η κατ΄ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν-Η συνομιλία με Χαν και το τετ α τετ με Ερντογάν
Μπούκαραν σε σπίτι στη Πάφο και συνέλαβαν τέσσερα πρόσωπα-Καταζητείτο για απόπειρα φόνου και ληστεία ο ένας
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ'-Έλαβε τα «δώρα» ο Ποντίφικας
Η Ρωσία εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου-Μια νεκρή στο Κίεβο