Ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι πάει Αθήνα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 31 Μαΐου για τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια , όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ μεταδίδει σήμερα ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πηγαίνει στην Αθήνα με στόχο για δημιουργήσει μια θετική ατζέντα ενώ οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τα άρθρα στα οποία οι τεχνικές επιτροπές δυσκολεύονται κατά τις διερευνητικές επαφές τους. Την απόφαση ωστόσο για την πραγματοποίηση 63ου γύρου διερευνητικών επαφών θα την λάβουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα πάντως με την Μιλλιέτ οι δύο Υπουργοί θα προετοιμάσουν μια συνάντηση μεταξύ Ερντογάν - Μητσοτάκη στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα θέλει επίσης να θέσει στο τραπέζι θέμα ανατολικής Μεσογείου, ζήτημα βραχονησίδων, υφαλοκρηπίδας, εναέριου χώρου, θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, αποστρατικοποίησης νησιών, καθεστώς νησιών, προβλημάτων Αιγαίου γενικότερα, καθώς και μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη και το στρατηγικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
BINTEO: Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου σε τμήμα του κοιτάσματος South Pars μετά από ισραηλινή επίθεση
Απαντά στο Ιράν ο Στάρμερ-«Στέλνουμε περαιτέρω πολεμικά αεροσκάφη για αντιμετώπιση απειλών σε Ιράκ και Συρία»
Το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε έναν επικίνδυνο κύκλο βίας καταγγέλλει η Τεχεράνη
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες και Κόστα για τον Πρόεδρο-Επανέλαβε τη θέση της ΚΔ υπέρ αποκλιμάκωσης
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Νεκρή βουλευτής και ο σύζυγός της στη Μινεσότα μετά από επίθεση ενόπλου που προσποιήθηκε τον αστυνομικό
Σαραντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λευκωσία (pic)
Ακυρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν και ΗΠΑ για τα πυρηνικά
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Νετανιάχου-«Θα βομβαρδίσουμε όλους τους στόχους του καθεστώτος του Αγιατολάχ»