Παρέμβαση Οζερσάι για διευκόλυνση των Μαρωνιτών ενόψει των εκλογών

Τη διευκόλυνση των Μαρωνιτών που διαμένουν στα κατεχόμενα να έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές, ζητεί ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα και να τους αφήσουν να περάσουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο κ. Οζερσάι είπε ότι οι Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα επειδή δεν είναι πολίτες του ψευδοκράτους δεν μπορούν να ψηφίσουν, αλλά εκλέγουν κοινοτάρχη σε ειδικές εκλογές. Έτσι γίνεται στον Κορμακίτη και ο κοινοτάρχης είναι αποδεκτός από το ψευδοκράτος, πρόσθεσε. Οι Μαρωνίτες, συνέχισε, που ζούμε μαζί τους και είναι μέρος αυτής της κοινωνίας, έχουν εκλογικό δικαίωμα για τις εκλογές της «ε/κ διοίκησης», όπως ανέφερε τις Βουλευτικές στην ΚΔ.

Σημείωσε δε ότι οι Μαρωνίτες εκλέγουν και τον δικό τους αντιπρόσωπο στη Βουλή. Πρόκειται για περίπου 180 άτομα, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, καλώντας τους «αρμόδιους» να ακούσουν την φωνή των Μαρωνιτών και να διευκολύνουν την Κυριακή την μονοήμερη διέλευση για να έρθουν να ψηφίσουν στις Βουλευτικές.

Παρατηρώντας ότι άλλα λέει ο «πρωθυπουργός» για τα οδοφράγματα και άλλα το «προεδρικό», ο κ. Οζερσάι προέβλεψε ότι αφού δεν θα ανοίξουν για διελεύσεις μέχρι την Κυριακή, ας ισχύσει για τους Μαρωνίτες ότι ισχύει για όσους περνούν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς θεραπείας, ιατρικούς λόγους ή για εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον φορολογικό μετασχηματισμό
Οδικό χάρτη αλλά όχι μαγικές λύσεις βλέπει στο Κυπριακό η Αθήνα-«Σημασία έχει να καθίσουν στο τραπέζι»
Η παρέμβαση Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων-Οι ηγέτες της ΕΕ θα ενημερωθούν από ΠτΔ για τη διευρυμένη συνάντησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Πιο ορατό ψευδοκράτος θέλει ο Τατάρ, ομοσπονδία με πολιτική ισότητα ο Ερχιουμάν
Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες
Συναντήθηκε με τον Σίσι η Αννίτα Δημητρίου-«Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός σύμμαχος της Κύπρου»
Επιμένουν στο αφήγημα περί «γειτονικών κρατών» στα κατεχόμενα
Συναντήσεις Κόμπου στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Γυρίζουν ταινία προπαγάνδας «η Αϊσέ πήγε διακοπές» στα κατεχόμενα για τον «τον επικό αγώνα του τ/κ λαού»