Ομέρ Τσελίκ: Ο φαύλος κύκλος στην Κύπρο έκλεισε

Η πολιτική πλέον δεν θα βασίζεται στα όνειρα των Ε/κ της Κύπρου αλλά στις πραγματικότητες στο νησί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι «ο φαύλος κύκλος έκλεισε».

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “ο Πρόεδρός μας (Ταγίπ Ερντογάν) πραγματοποίησε τελετή στην τδβκ. Τώρα στην τδβκ ξεκίνησε μια αναπτυξιακή πορεία σε όλους τους τομείς, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη γεωργία, στη βιομηχανία, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να πληρώσει η τδβκ το τίμημα του αδιεξόδου της λύσης από τώρα και στο εξής. Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει. Οι Τ/κ αδελφοί μας με τα βήματα που έχουν κάνει στα Βαρώσια έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει”. Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “η πολιτική πλέον δεν θα βασίζεται στα όνειρα των Ε/κ στην Κύπρο αλλά στις πραγματικότητες στο νησί”.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι “δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης που αποκάλεσε τα τουρκόπουλα, ελληνόπουλα σε συνάντηση με τους δασκάλους του δημοτικού ήταν μια νέα εκδήλωση άρνησης. Πρόκειται για μια επίθεση στην τουρκική ταυτότητα”. “Τον 21ο αιώνα αυτές οι επιθέσεις δεν είναι ποτέ αποδεκτές και συνιστούμε στην Ελλάδα να τηρήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Δηλώνουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Καζακστάν εξόργισε την Άγκυρα λόγω Κύπρου-Δεν προσκάλεσε το ψευδοκράτος σε Σύνοδο Κορυφής
Παρουσιάστηκε το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον φορολογικό μετασχηματισμό
Οδικό χάρτη αλλά όχι μαγικές λύσεις βλέπει στο Κυπριακό η Αθήνα-«Σημασία έχει να καθίσουν στο τραπέζι»
Η παρέμβαση Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων-Οι ηγέτες της ΕΕ θα ενημερωθούν από ΠτΔ για τη διευρυμένη συνάντησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Πιο ορατό ψευδοκράτος θέλει ο Τατάρ, ομοσπονδία με πολιτική ισότητα ο Ερχιουμάν
Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες
Συναντήθηκε με τον Σίσι η Αννίτα Δημητρίου-«Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός σύμμαχος της Κύπρου»
Επιμένουν στο αφήγημα περί «γειτονικών κρατών» στα κατεχόμενα
Συναντήσεις Κόμπου στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ