Μαλακά ψωμάκια βουτύρου

Μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Μαλακά ψωμάκια βουτύρου

80 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα και το άλειμμα

255 γρ. νερό

255 γρ. γάλα

20 γρ. μαγιά

665 γρ. αλέυρι

70 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

πετσέτα κουζίνας

πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η συνταγή είναι του chef Μάριου Χατζηιωσήφ.

Μαλακά ψωμάκια βουτύρου

Βήμα 1

Βουτυρώστε ένα μεγάλο μπολ και ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 225 γρ. νερό, 225 γρ. γάλα, 80 γρ. βούτυρο και θερμάνετε 3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 20 γρ. μαγιά και θερμάνετε 1 λεπτό/37°C/ταχύτητα  3.

Βήμα 4

Προσθέστε 665 γρ. αλεύρι, 70 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. αλάτι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μεζούρα και ζυμώστε 15 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Η ζύμη είναι κολλώδης. Μεταφέρετε στο βουτυρωμένο μπολ, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει μέχρι να διπλάσει σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα)

Βήμα 6

Σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια κόψτε τη ζύμη σε 20 ίσα μέρη και, με αλευρωμένα χέρια, σχηματίστε μπαλίτσες (30 γρ. η καθεμία). Τοποθετήστε στο πυρίμαχο σκεύος που έχετε ετοιμάσει, αφήνοντας απόσταση 0.5 εκ. μεταξύ τους για να έχουν χώρο να φουσκώσουν. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 7

Ψήστε για 18-20 λεπτά (180°C). Αλείψτε αμέσως με βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά πρoτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι