Στο Παραλίμνι πλοιάριο με 102 μετανάστες-Θα μεταφερθούν στο Πουρνάρα

Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά αποβιβάστηκαν 102 μετανάστες από τη Συρία, που έφτασαν στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το πλοιάριο με τους μετανάστες εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, γύρω στις 13.30  της περασμένης Πέμπτης, 20 Μαΐου, 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Άκατος της Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και ανέκοψε το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 102 άτομα, 34 άνδρες, 20 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά.

Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι το πλοιάριο με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, θα οδηγείτο στη Λάρνακα, ωστόσο στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στο σκάφος υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας.

Σήμερα αποφασίστηκε όπως το πλοιάριο με τους 102 μετανάστες οδηγηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά.

Γύρω στις 11.30 οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο και διαμένουν σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί από την Πολιτική Άμυνα μέχρι να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να διενεργηθεί έλεγχος για κορωνοϊό.

Στη συνέχεια οι μετανάστες θα οδηγηθούν με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαχωρίζει τη θέση της η Ομοσπονδία Καράτε για συμμετοχή διωκόμενου προπονητή σε σχολική δράση-«Ουδέποτε ρωτήθηκε»
Παίρνει θέση ο Πάλμας για Αριστοτέλους-«Υπάρχουν και όρια στην ανθρωποφαγία και την χαιρεκακία, να υπάρχει και ένα έλεος πλέον»
Στις φλόγες φωτοβολταϊκά στη Λεμεσό-Επηρεάστηκαν αποθήκη και οχήματα
Πυρκαγιά σε άχρηστα υλικά και δέντρα στην Παναγία Μακεδονίτισσας-Κατέκαυσε δύο δεκάρια γης
Έστησαν επιχείρηση και κατάσχεσαν 2,5 κιλά ναρκωτικά οι Αρχές-Δύο συλλήψεις
Χειροπέδες σε 16χρονο για την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Άφαντοι οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι
Έδωσαν άδεια για άσκηση έφεσης από Κότα οι Βρετανικές Βάσεις-Το Δεκέμβριο ορίζεται για εκδίκαση
Πολυμερή συντονισμό κατά της παραβατικότητας στη Λεμεσό αποφάσισε σύσκεψη αρμοδίων
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Ουδέν σχόλιο από Χαρτσιώτη για την υπόθεση με τα έγγραφα στην οικία δεσμοφύλακα