Σαλάτα με πεννάκι και γαρίδες

Μια δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με γαρίδες και πολύχρωμες πιπεριές. Μια γρήγορη συνταγή για την οικογένεια ή τους φίλους στα καλοκαιρινά τραπέζια.

ΥΛΙΚΑ

Πεννάκι

  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. μακαρόνια πεννάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Γαρίδες

  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 1/2 λεμόνι

Σαλάτα

  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, κομμένη στα 4
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, κομμένη στα 4
  • 100 γρ. κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, κομμένη στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2-3 σταγόνες tabasco
  • 12 ελιές μαύρες
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Σαλατιέρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πεννάκι

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό και βράστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 250 γρ. μακαρόνια πεννάκι και μαγειρέψτε χωρίς τη μεζούρα για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3
Σουρώστε το πεννάκι στο Varoma, προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Αδειάστε το νερό από τον κάδο.

Γαρίδες

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 400 γρ. γαρίδες και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 2
Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και μεταφέρετε πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας. Σφίξτε 1/2 λεμόνι από πάνω και μεταφέρετε τις γαρίδες στο Varoma με το πεννάκι μέχρι να κρυώσουν. Αδειάστε το νερό από τον κάδο, ξεπλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Σαλάτα

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη στα 4, 100 γρ. πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4, 100 γρ. κίτρινη πιπεριά κομμένη στα 4 και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού από 2-3 κλωνάρια, 3 κουταλιές ξίδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 2-3 σταγόνες tabasco και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το στραγγισμένο πεννάκι και γαρίδες στη σαλατιέρα με τις πιπεριές, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο που έχετε αφήσει στην άκρη, προσθέστε 12 ελιές μαύρες και ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα. Γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

 

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι