Ξεπεράστηκε το «μαύρο» ορόσημο των 300.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ινδία

Στην Ινδία ξεπεράστηκε σήμερα Δευτέρα το ορόσημο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.454 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 303.720 νεκρούς.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 222.315 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να φθάνει τους 26,75 εκατ., πάντα κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Ινδία, που πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας, χαρακτηρίζεται η χειρότερη εστία το τρέχον διάστημα. Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Άρχισε η συζήτηση που αφορά το νομοσχέδιο για ένταξη Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν
Διαφωνεί η Κυβέρνηση για την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αναγκαία λέει η ΑΗΚ-«Δεν δικαιολογείται»
Το Κατάρ καταδικάζει την ιρανική επίθεση σε αμερικανική βάση και καλεί σε διπλωματική αποκλιμάκωση
Μικρή μείωση θανατηφόρων στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία-Στη 13η θέση στην Ευρώπη
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 57χρονο για υπόθεση ναρκωτικών με δύο κιλά κάνναβης και κοκαΐνη
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση
Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»