Λουόμενοι κινδύνευσαν να πνιγούν λόγω θαλασσοταραχής-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο

Να πνιγούν κινδύνευσαν μια γυναίκα και ένα ζευγάρι στην παραλία Κόλπου των Κοραλλίων, στην Πάφο, ωστόσο η επέμβαση των ναυαγοσωστών  της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παράλιων, χθες το μεσημέρι, γυναίκα από την Γερμανία, δεν ακολούθησε τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών για να μην εισέλθει στο νερό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να χρειαστεί την επέμβαση των ναυαγοσωστών για να εξέλθει με ασφάλεια από το νερό.

Στο ίδιο σημείο, σήμερα γύρω στις 15:00, ζευγάρι κινδύνευσε με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή. Στη γυναίκα χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Παράλληλα, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών καλεί τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, αφού η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν την σεβαστείς. «Όπως γνωρίζουμε κατά την χτεσινή μέρα, οι συνάδελφοι μας και σε άλλες επαρχίες προχώρησαν σε διασώσεις και επεμβάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις αρμόδιες αρχές (όπως έχουμε ήδη πράξει και με γραπτές επιστολές με ημερομηνίες 19/09/20, 16/11/20 και 09/04/21) να προχωρήσουν άμεσα με την προμήθεια μηχανοκίνητων σκαφών διάσωσης. «Τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι παραλίες μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκάφη είναι παλαιά και ακατάλληλα για σκοπούς διάσωσης. Ειδικά σε μέρες που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη του κατάλληλου μηχανοκίνητου μέσου διάσωσης σε συνδυασμό με την ορθή κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Π.Ε.Ε.Ν.Π.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει κέρδη από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για όπλα προς την Ουκρανία
Καταγγελίες ασκούμενης δικηγόρου για γνωστό ποινικολόγο-«Με χτυπούσε, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει»
BINTEO: Μυθικό ξύλο σε μαγαζί της Χαλκιδικής υπό τους ήχους techno μουσικής
Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Ευρωπαϊκή ανησυχία για επέκταση του πολέμου στον Λίβανο-Στήριξη Μπορέλ προς την Κύπρο
Από βεγγαλικά φαίνεται να ξέσπασε η φωτιά στην Τριμίκλινη-«Ένα ολόκληρο βουνό έχει καεί»
Economist: Επικίνδυνες οι οικονομικές ατζέντες της ακροδεξιάς και της αριστεράς στη Γαλλία-Τρομάζουν τις αγορές
Προχώρησαν με τελικές ρίψεις τα ένδεκα πτητικά μέσα στην Τριμίκλινη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (vids&pics)
Μπορέλ σε Βόρεια Μακεδονία: Προαπαιτούμενο για την ευρωπαϊκή σας πορεία η τήρηση των συμφωνιών
Υπό έρευνα για διαφθορά και υπεξαίρεση ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ