Λουόμενοι κινδύνευσαν να πνιγούν λόγω θαλασσοταραχής-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο

Να πνιγούν κινδύνευσαν μια γυναίκα και ένα ζευγάρι στην παραλία Κόλπου των Κοραλλίων, στην Πάφο, ωστόσο η επέμβαση των ναυαγοσωστών  της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παράλιων, χθες το μεσημέρι, γυναίκα από την Γερμανία, δεν ακολούθησε τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών για να μην εισέλθει στο νερό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να χρειαστεί την επέμβαση των ναυαγοσωστών για να εξέλθει με ασφάλεια από το νερό.

Στο ίδιο σημείο, σήμερα γύρω στις 15:00, ζευγάρι κινδύνευσε με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή. Στη γυναίκα χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Παράλληλα, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών καλεί τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, αφού η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν την σεβαστείς. «Όπως γνωρίζουμε κατά την χτεσινή μέρα, οι συνάδελφοι μας και σε άλλες επαρχίες προχώρησαν σε διασώσεις και επεμβάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις αρμόδιες αρχές (όπως έχουμε ήδη πράξει και με γραπτές επιστολές με ημερομηνίες 19/09/20, 16/11/20 και 09/04/21) να προχωρήσουν άμεσα με την προμήθεια μηχανοκίνητων σκαφών διάσωσης. «Τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι παραλίες μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκάφη είναι παλαιά και ακατάλληλα για σκοπούς διάσωσης. Ειδικά σε μέρες που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη του κατάλληλου μηχανοκίνητου μέσου διάσωσης σε συνδυασμό με την ορθή κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Π.Ε.Ε.Ν.Π.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εξηγεί γιατί ανέστειλε τις ποινικές διώξεις σε αθλητικούς παράγοντες η Νομική Υπηρεσία
Καταζητείται η 35χρονη Αλεξία Αλεξάνδρου (pic)
Καταγγελία για σφαγή βοδιού στο κέντρο του χωριού Δρύμου
Έργα στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους και ρυθμίσεις τροχαίας
Σπάει τη σιωπή της η οικογένεια του Αντρέα για το ορφανό θανατηφόρο-Διαψεύδει Αστυνομία, ζητά επανεξέταση της υπόθεσης
Δύο περιστατικά με κουκουλοφόρους διερευνά η Αστυνομία-Επί ποδός για την πορεία των Απολλωνιστών
ΒΙΝΤΕΟ: Το συγκινητικό μήνυμα της Μαρίας που έχασε τον αδερφό της σε τροχαίο-«Δεν είναι αστείο...»
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονης στη Λεμεσό (pic)
Άγρια συμπλοκή και πετροπόλεμος στο Πουρνάρα-Πέντε τραυματίες
Έτρεχε με 130 χλμ σε δρόμο με όριο 50-Συνελήφθη 35χρονος