Λουόμενοι κινδύνευσαν να πνιγούν λόγω θαλασσοταραχής-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο

Να πνιγούν κινδύνευσαν μια γυναίκα και ένα ζευγάρι στην παραλία Κόλπου των Κοραλλίων, στην Πάφο, ωστόσο η επέμβαση των ναυαγοσωστών  της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με την Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παράλιων, χθες το μεσημέρι, γυναίκα από την Γερμανία, δεν ακολούθησε τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών για να μην εισέλθει στο νερό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει και να χρειαστεί την επέμβαση των ναυαγοσωστών για να εξέλθει με ασφάλεια από το νερό.

Στο ίδιο σημείο, σήμερα γύρω στις 15:00, ζευγάρι κινδύνευσε με πνιγμό λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί και σήμερα στην περιοχή. Στη γυναίκα χρειάστηκε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Παράλληλα, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών καλεί τους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, αφού η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν δεν την σεβαστείς. «Όπως γνωρίζουμε κατά την χτεσινή μέρα, οι συνάδελφοι μας και σε άλλες επαρχίες προχώρησαν σε διασώσεις και επεμβάσεις λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις αρμόδιες αρχές (όπως έχουμε ήδη πράξει και με γραπτές επιστολές με ημερομηνίες 19/09/20, 16/11/20 και 09/04/21) να προχωρήσουν άμεσα με την προμήθεια μηχανοκίνητων σκαφών διάσωσης. «Τα υφιστάμενα μέσα που διαθέτουμε αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι παραλίες μας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκάφη είναι παλαιά και ακατάλληλα για σκοπούς διάσωσης. Ειδικά σε μέρες που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, η ύπαρξη του κατάλληλου μηχανοκίνητου μέσου διάσωσης σε συνδυασμό με την ορθή κάλυψη σε ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Π.Ε.Ε.Ν.Π.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός
Καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο ο Δήμος Σερκελίδης-Ομόφωνη η απόφαση
Εξέτασε υπόθεση του περί Συντάξεων Νόμου το Εφετείο-«Το Δικαστήριο δεν νομοθετεί»
Κ. Κόμπος: Προσπάθειες σε δύσκολες συνθήκες για επαναπατρισμό Κυπρίων υπηκόων
Περιέγραψαν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ όσοι αφίχθηκαν στην Κύπρο-Κρύβονταν στα καταφύγια
Κόκκινη στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Κρίνουν ανίκανη την Αστυνομία να ανταποκριθεί βουλευτές και σωματεία
Με δύο αλλαγές κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις
Έκρηξη σε νοσοκομείο στην Ελλάδα-Πληροφορίες για τραυματίες
Απέστελνε παραπλανητικά μηνύματα και απέσπασε τρεις χιλιάδες ευρώ-Καταζητείται 29χρονος
Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας καταρρέει όταν μαθαίνει πως ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός στο Κίεβο