Με έξι... points «δεν ξεχνά ο κυπριακός λαός» απαντά η Κυβέρνηση στο ΔΗΚΟ

Στα χαρακώματα συνεχίζει να βρίσκεται η Κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, με την κόντρα να φουντώνει όλο και περισσότερο λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η κυβέρνηση απαντά εκ νέου στις επικρίσεις του ΔΗΚΟ, διαμηνύοντας πως ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά, ενώ ρίχνει τα καρφιά της σε σχέση και με το βίντεο του… Μάκη που διαγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά, παραθέτοντας έξι σημεία ως απάντηση στο ΔΗΚΟ:

  • Δεν ξεχνά σε ποια βράχια έριξε την οικονομία η συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και ποιος όχι μόνο διέσωσε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή, αλλά την οδήγησε στην ανάπτυξη, στα πλεονάσματα, στην επιστροφή σε συνθήκες σχεδόν πλήρους απασχόλησης και στις διεθνείς αγορές ξανά.
  • Δεν ξεχνά ποιος αποφάσισε, προώθησε και εφάρμοσε τις μεγαλύτερες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όπως, για παράδειγμα, το ΕΕΕ, το ΓΕΣΥ, τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και τόσες άλλες μεταρρυθμίσεις.
  • Δεν ξεχνά ποιος αποκατέστησε και αναβάθμισε τις σχέσεις της Κύπρου με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις χώρες της περιοχής, ώστε να αναγνωρίζονται και στην πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
  • Ο λαός δεν ξεχνά ποιος διαχειρίστηκε την πανδημία κατά τρόπο που κατατάσσεται η Κύπρος στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, δεύτερη σε λιγότερους θανάτους και δεύτερη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, με το μικρότερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην Ευρώπη στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
  • Ο λαός δεν ξεχνά ποιος για χάρη της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ για προφανείς λόγους, άφησε τις επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα και καταψήφισε τον προϋπολογισμό την πιο κρίσιμη στιγμή».
  • Καταλήγοντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφέρει πως έχει δίκιο το ΔΗΚΟ, «ότι ο λαός δεν ξεχνά και θα απαντήσει κατάλληλα σε όσους με αήθεις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ή με βίντεο που προσβάλλει τον κάθε Κύπριο, εκμαυλίζουν την πολιτική ζωή του τόπου και υποβιβάζουν το επίπεδο του δημόσιου βίου».   

«Όλα όσα έχει ξεχάσει ο κ. Αναστασιάδης, τα θυμάται ο κυπριακός λαός»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε στις αναφορές του Προέδρου με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει, «δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης  επέλεξε να παρουσιάζει την κατάσταση στην Κύπρο μέσα από την παραπλανητική οπτική κομματικού στελέχους του ΔΗΣΥ».

Σημειώνει ότι, «μόνο έτσι εξηγείται ότι:

Έχει ξεχάσει το πόρισμα Αρεστή που καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού στον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Έχει ξεχάσει το πόρισμα Νικολάτου, σύμφωνα με το οποίο το 51.8% των πολιτογραφήσεων που έγιναν επί διακυβέρνησης του ήταν παράνομες, ενώ παράλληλα σημειώνονται διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Έχει ξεχάσει τις ευθύνες του για το διεθνή διασυρμό της Κύπρου, λόγω του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων και της άρνησης του να επιτρέψει την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

Έχει ξεχάσει την πλήρη αποτυχία του στο Κυπριακό, με την Τουρκία να θέτει επισήμως  θέμα δυο κρατών και την πατρίδα μας να απειλείται με διχοτόμηση.

Έχει ξεχάσει Την ανικανότητα της κυβέρνησης του να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία, με τη Κύπρο να είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα σε απώλεια εισοδημάτων στην Ευρώπη».

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως, «όλα όσα έχει ξεχάσει ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, τα θυμάται ο κυπριακός λαός. Και θα δώσει την απάντηση του, αποδοκιμάζοντας αυτούς που μας κυβερνούν, καθώς και την έπαρση και την αλαζονεία τους, στις 30 Μαΐου».

Δειτε Επισης

Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ορθοστασία εργαζομένων-Τι προνοεί
Θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών από τους Times-«Πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο»
Τον ρόλο της Κύπρου στην επίτευξη σταθερότητας σε αν. Μεσόγειο ανέδειξαν βουλευτές στην Αττάλεια
Στην Αίγυπτο γαλλικό πλωτό νοσοκομείο-Διαθέτει δύο χειρουργεία, 40 κλίνες και 22 γιατρούς
Φωνές διπλής κατευθύνσεως για Κεντρικές-Στο κόκκινο ο υπερπληθυσμός, αντιδράσεις για τις μεταφορές σε κρατητήρια
«The elephant in the room»: Ο ελέφαντας της ΕΕ, η (μη) συζήτηση για τις αλλαγές και ο λόγος των πολιτών
Καταγγελία Φουρλά σε Κομισιόν και ΕΛΚ για παραβίαση του στάτους κβο από τον κατοχικό στρατό
Έκοψαν ΕΕΕ και επίδομα αναπηρίας σε ηλικιωμένη ΑμεΑ-«Δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες και στρεβλώσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκινητική στιγμή που τρία αδέρφια όμηροι της Χαμάς είδαν ξανά τον σκύλο τους
«Η ελληνική τραγωδία του Σούνακ»-Το Politico σχολιάζει την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη