Σχεδόν 20,000 εμβολιασμοί προγραμματίστηκαν για το Σαββατοκύριακο

Πάνω από 18,5 χιλιάδες εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί το Σάββατο και την Κυριακή, παγκύπρια, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, προσθέτοντας πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου «προχωρεί πάρα-πάρα πολύ καλά».

Η κ. Γιαννάκη που επισκέφθηκε σήμερα το Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι της Λάρνακας είπε πως «σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν παγκύπρια 12.261 εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε κέντρα στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, στο λιμάνι της Λάρνακας, στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, στη Λινόπετρα, στη Πάφο, στην Κυπερούντα, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ενώ υπάρχει και μία κινητή μονάδα που θα μεταβεί στην Αθηένου».

Αναφορικά με το Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι της Λάρνακας η κα. Γιαννάκη είπε πως «μέχρι τις 5.00 σήμερα το απόγευμα θα γίνουν 2.213 εμβόλια της Pfizer και της Johnson & Johnson. Σήμερα στο λιμάνι της Λάρνακας για τους εμβολιασμούς βρίσκονται ο αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης, οκτώ επισκέπτριες, οκτώ νοσηλευτές, οκτώ οδοντίατροι και ένας ειδικός νευροχειρουργός».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας είπε πως «το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου πάει πάρα-πάρα πολύ καλά. Αναμένεται ότι αύριο Κυριακή, 23 Μαΐου θα γίνουν από εθελοντές γύρω στις 6,5 χιλιάδες εμβολιασμοί παγκύπρια».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τη Δευτέρα 24 Μαΐου αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο νέες παρτίδες εμβολίων».

Από την πλευρά του ο κ. Ταμπούρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «από το πρωί παρατηρήθηκε αναμονή 30 περίπου λεπτών στον κόσμο που περίμενε στο λιμάνι της Λάρνακας για να εμβολιαστεί. Ωστόσο έχουν ανοίξει περισσότερα σημεία και έτσι ο κόσμος προχωρεί κανονικά στον εμβολιασμό του χωρίς προβλήματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα