Ποινή έντεκα μηνών για μεθυσμένο Κύπριο που προκάλεσε χαμό σε πτήση

Δικαστήριο της Αγγλίας καταδίκασε σε φυλάκιση 11 μηνών 21χρονο Κύπριο ο οποίος ταξίδευε από την Κύπρο στο Bristol, μέθυσε και επιτέθηκε στη φίλη του, έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Αλέξανδρος Χρίστου μαζί με τη φίλη του επιβιβάστηκε σε πτήση της Easy Jet από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Μαζί του είχε και ένα μπουκάλι ουίσκι που αγόρασε από το αεροδρόμιο. Λίγο μετά την απογείωση το ζευγάρι άρχισε να μαλώνει με τον Χρίστου να επιτίθεται στη φίλη του, γεγονός που ανάγκασε τους αεροσυνοδούς να τον μεταφέρουν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Ο Χρίστου δεν ηρέμησε και συνέχισε να προκαλεί ανησυχία και επιτέθηκε σε μία άλλη επιβάτη την οποία απείλησε ότι θα την δαγκώσει και σε ένα μέλος του πληρώματος εναντίον του οποίου πέταξε μία τσάντα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προσπαθήσει να ανοίξει την πίσω πόρτα του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης της πτήσης επικοινώνησε με τις Αρχές στο αεροδρόμιο του Bristol και επιτάχυνε σε μία προσπάθεια να φτάσει στον προορισμό το συντομότερο δυνατόν. Αμέσως μετά την προσγείωση αστυνομικοί του αεροδρομίου επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και συνέλαβαν τον 21χρονο Κύπριο ο οποίος εξακολουθούσε να  προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Ακόμη και μετά τη σύλληψή του προσπάθησε να απελευθερωθεί από τις χειροπέδες δαγκώνοντας τες κάτι που οδήγησε στο να τραυματιστεί στο στόμα.

Ο Δικαστής αποφάσισε την καταδίκη του σε φυλάκιση 11 μηνών αφού όπως είπε «Αυτό ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό για όλους όσοι βρισκόταν στην πτήση και αυτοί που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αναμένουν ότι θα φυλακίζονται».

Δειτε Επισης

Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων