Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Ελλάδα-Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Κορινθία, παρά την ύφεση που έχει διαπιστωθεί. Σε όλη την περίμετρο της φωτιάς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και μικροεστίες, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Παρά την ύφεση, ανησυχίες εκφράζονται για τα δύο μέτωπα στο Καλκάνι και τα Παπαγιαννέικα, όπου δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εικόνα της μεγάλης καταστροφής στην Ελλάδα από δορυφόρο-Ανησυχία για αναζωπυρώσεις

Αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που σημείωσε ότι οι αρχές έχουν υψηλό επίπεδο επιτήρησης, λόγω και του ανάγλυφου της περιοχής.

«Η φωτιά είναι σε ύφεση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν δύο μέτωπα στο Καλκάνι και στα Παπαγιαννέικα που μας απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, καθώς υπάρχουν ρεματιές, από τις οποίες φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Μας βοηθάει λίγο και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια φωτιά, εξαιρετικά δύσκολη κι είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε την απώλεια οποιασδήποτε ζωής. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε. Οι καιρικές συνθήκες νομίζω δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις κατάσβεσης επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο των αναζωπυρώσεων. Στο σημείο βρίσκονται 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρο και 10 οχήματα των ΟΤΑ, ενώ από αέρος και μέχρι τη δύση του ηλίου συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της  Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας  είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχοντας φτάσει πολύ κοντά (μόλις 6 χιλιόμετρα, το βράδυ της Πέμπτης) στα Μέγαρα.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η 16χρονη Maja ήταν το θύμα του 17χρονου Πολωνού που συνελήφθη στην Κατερίνη
Στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης ο 59χρονος που συνελήφθη για κατασκοπεία
Σκότωσε, έκαψε και πέταξε σε κάδο γυναίκα στην Πολωνία-Μετά το έγκλημα πήγε διακοπές στην Ελλάδα
Μέλη συμμορίας παρίσταναν τους ενοικιαστές και άδειαζαν σπίτια
Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη-«Βγες έξω θα σε σκοτώσω»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία στα Τέμπη-Ουρλιαχτά παιδιών, «πήρε φωτιά το τρένο»
Πώς έφτασαν οι Ελληνικές Αρχές μέσω Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο» -ελαιοχρωματιστή» στην Αλεξανδρούπολη
Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»