Προχωρεί σε βάση για drones και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Αεροπορική βάση για drones αλλά και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δικαιολόγησε αυτή την κίνηση λέγοντας πως γίνεται προκειμένου να την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

LIVE: Η ώρα της φορολογικής μεταρρύθμισης-Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την παρουσίαση στο Προεδρικό (video)
Οδικό χάρτη αλλά όχι μαγικές λύσεις βλέπει στο Κυπριακό η Αθήνα-«Σημασία έχει να καθίσουν στο τραπέζι»
Η παρέμβαση Ραουνά στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων-Οι ηγέτες της ΕΕ θα ενημερωθούν από ΠτΔ για τη διευρυμένη συνάντησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Πιο ορατό ψευδοκράτος θέλει ο Τατάρ, ομοσπονδία με πολιτική ισότητα ο Ερχιουμάν
Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες
Συναντήθηκε με τον Σίσι η Αννίτα Δημητρίου-«Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός σύμμαχος της Κύπρου»
Επιμένουν στο αφήγημα περί «γειτονικών κρατών» στα κατεχόμενα
Συναντήσεις Κόμπου στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
Γυρίζουν ταινία προπαγάνδας «η Αϊσέ πήγε διακοπές» στα κατεχόμενα για τον «τον επικό αγώνα του τ/κ λαού»