Η Αστυνομία διέλυσε κορωνοπάρτι με 400 άτομα στη Γαλλία

Σχεδόν 400 άνθρωποι συμμετείχαν χθες το βράδυ σε ένα «free-party», κοντά στην Ντιζόν (κεντροανατολική Γαλλία), πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, μία ημέρα έπειτα από μία ακόμη παράνομη γιορτή που οργανώθηκε στη δυτική Γαλλία, παρά τα μέτρα καραντίνας.

Το πάρτι, το οποίο έγινε σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της μικρής κοινότητας Κουσεϊ, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Ντιζόν, έληξε τη νύχτα με την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή του φερόμενου ως διοργανωτή, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την περιφέρεια.

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την εκδήλωση, που είναι απόλυτα ανεύθυνη στο πλαίσιο της υγειονομικής κατάστασης της χώρας. Η στιγμή δεν έχει έλθει για να μειώσουμε την προσοχή», είπε στο AFP ο περιφερειάρχης της Βουργουνδίας-Φρανς-Κοντέ Φαμπιάν Σουντρί.

Γύρω στις 20.00 το βράδι τοπική ώρα οι αρχές έμαθαν για το παράνομο πάρτι και έστειλαν στο σημείο μια δύναμη 140 αστυνομικών και χωροφυλάκων, διευκρίνισε η περιφέρεια. Ένα ελικόπτερο της χωροφυλακής συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση. Κόσμος επιχείρησε να μπει στον χώρο, προτού απωθηθεί από τη «μέτρια χρήση δακρυγόνων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μουσική διακόπηκε γύρω στις 02.00 με την κατάσχεση του ηχοσυστήματος, ενώ ακολούθησε η σταδιακή εκκένωση του χώρου. Δύο άνθρωποι προσήχθησαν, μεταξύ αυτών ο φερόμενος ως διοργανωτής. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βεβαίωσαν 205 πρόστιμα για «μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Το παράνομο πάρτι έλαβε χώρα μία ημέρα έπειτα από ένα ρέιβ πάρτι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Βρετάνη, με τη συμμετοχή περίπου 500 ανθρώπων, το οποίο διέλυσαν οι αρχές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φρικτό θέαμα στο Μεξικό-Δεκαεπτά πτώματα βρέθηκαν μέσα σε σπίτι στη βιαιότερη πολιτεία της χώρας
Οργή Τραμπ για την τρανς αθλήτρια στην Καλιφόρνια-Απειλεί την Πολιτεία με διακοπή χρηματοδότησης
Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο δράστης του Λίβερπουλ-Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 53χρονο
Σκηνές πανικού στη Γάζα-Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν κέντρο διανομής βοήθειας, έπεσαν πυροβολισμοί
Αγκαζέ και χαμογελαστοί μπήκαν στο αεροπλάνο μετά το χαστούκι Μακρόν και Μπριτζίτ
Έτοιμη να φιλοξενήσει τον επόμενο γύρω διαπραγματεύσεων για το Ουκρανικό η Τουρκία
Μυστήριο με τη δολοφονία δικαστή στο Ιράν-Τον μαχαίρωσαν την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του
Η Γερμανία και η Φινλανδία πιέζουν το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα
Τι είπε η Μπριζίτ Μακρόν στον Εμανουέλ μετά το χαστούκι-«Ξεκουμπίσου, χαμένε!»
Μαρτυρίες από την επίθεση στο Λίβερπουλ-Ο οδηγός που έπεσε στο πλήθος μόλις είχε βγει από ένα μπαρ