Spare ribs με σπιτικό bbq sauce
05:53 - 19 Μαΐου 2021
Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστά spare ribs από τον Σάββα Μάππουρα. Ετοιμάστε το σπιτικό bbq sauce που συνδυάζει Worcestershire sauce, whiskey και διάφορα μπαχαρικά. Όλα δένουν αρμονικά με τη βοήθεια του Thermomix.
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 15 γρ. σησαμέλαιο
- 120 γρ. hoisin sauce
- 120 γρ. μέλι
- 90 γρ. ketchup
- 60 γρ. ξύδι ρυζιού
- 30 γρ. σάλτσα σόγιας
- 15 γρ. sriracha
- 15 γρ. Worcestershire sauce
- 15 γρ. Whiskey
- 1/4 κ.γλ. Chinese five spice
- 1500 γρ. χοιρινά spare ribs, κομμένα 1-1
- 1000 γρ. νερό
- 20 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 60 γρ κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 15 γρ. σησαμέλαιο και αλέστε 3 δευτερολέπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 3
Προσθέστε 120 γρ. hoisin sauce, 120 γρ. μέλι, 90 γρ. ketchup, 60 γρ. ξύδι, ρυζιού, 30 γρ. σάλτσα σόγιας, 15 γρ. sriracha, 15 γρ Worcestershire sauce, 15 γρ. whiskey, ¼ κ. κουταλάκι Chinese five spice και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρετε 1500 γρ spare ribs, προσθέστε το 1/3 της σάλτσας και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 μέρα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και την υπόλοιπη σάλτσα και αφήστε στο ψυγείο.
Βήμα 5
Την επομένη μεταφέρετε τα spare ribs στους δύο δίσκους του Varoma προσέχοντας να μην καλύψετε όλες τις τρύπες. Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 90 λεπτά/Varoma /ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, με ένα πινέλο αλείψτε με την σάλτσα που φυλάξατε και γαρνίρετε με λίγο σουσάμι.
Σερβίρετε αμέσως!
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές