Σαλάτα με σπανάκι, ρεθύθια, γλυκοπατάτα & άγριο ρύζι

Ένα εξαιρετικό πιάτο για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για όλους όσοι νηστεύουν. Συνδυάζοντας σπανάκι, ρεβύθια και γλυκοπατάτα με το άγριο ρύζι έχετε ένα πιάτο χορταστικό και απόλυτα εύγεστο.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ρεθύθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά (turmeric)
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γλ. αλεσμένη κανέλλα
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.γλ. πιπέρι
  • 1080 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 300 γρ. άγριο ρύζι
  • 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 2 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα (baby ή χοντροκομμένα)
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
  • 1 κ.γλ. σιρόπι σφενδάμου

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. ρεθύθια και 15 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέστε 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, ½ κουταλάκι αλεσμένη κανέλλα, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στην θέση του και ζυγίστε μέσα 300 γρ. άγριο ρύζι. Τοποθετήστε το Varoma στην θέση του, ζυγίστε μέσα 300 γρ. γλυκοπατάτα σε κομμάτια 2 εκ. και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4.

Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. ρεβύθια κονσέρβας στραγγισμένα στον ξέβαθο δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος το ρύζι, τις γλυκοπατάτες και τα ρεθύθια και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το νερό από τον κάδο.

Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, τα υπόλοιπα 15 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5
Προσθέστε 200 γρ. φύλλα σπανάκι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε στην πιατέλα με το ρύζι, τις γλυκοπατάτες και τα ρεθύθια και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο 60 γρ. ταχίνι, 1 κουταλάκι χυμό λάιμ, 1 κουταλάκι σιρόπι σφενδάμου, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι πιπέρι, τα υπόλοιπα 80 γρ. νερό και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Γαρνίρετε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι