Αρνί ρόστο με κρούστα βοτάνων
05:42 - 19 Μαΐου 2021
Για να απογειώσετε το αρνί που θα σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Αρνί ρόστο με κρούστα βοτάνων από τον σεφ Σάββα Μάππουρα. Ετοιμάζετε το μίγμα βοτάνων στο Thermomix και ακολουθήστε τα βήματα για μία μοναδική εμπειρία.
ΥΛΙΚΑ
Κρούστα Βοτάνων
- 75 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 35 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
- 10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο φύλλα
- 5 γρ. φρέσκο θυμάρι φύλλα
- 35 γρ. φρέσκο μαϊντανό φύλλα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Αρνί με πατάτες
- 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. καρότο κομμένο σε χοντρά τεμάχια
- 30 γρ. σέλινο ρίζα κομμένο σε χοντρές φέτες
- 200 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό
- 20 γρ. Worcestershire sauce
- 15 γρ. σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές πάστα ζωμού λαχανικών
- 600 γρ. νερό
- 1500 - 2000 γρ. αρνί μπούτι χωρίς το κότσι
- 800 γρ. μικρές πατάτες
- 250 γρ. ζεστό νερό
- 15 γρ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ πιπέρι
- 30 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. Ελαιόλαδο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
ταψί φούρνου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρούστα Βοτάνων
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 75 γρ μπαγιάτικο ψωμί, 35 γρ φρυγανιά, 10 γρ δενδρολίβανο, 5 γρ θυμάρι, 35 γρ μαϊντανό, 50 γρ ελαιόλαδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Αδειάστε το μείγμα σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
Αρνί με πατάτες
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 80 γρ κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ καρότο, 30 γρ σέλινο και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Προσθέστε 200 γρ κρασί κόκκινο, 20 γρ Worcestershire sauce, 15 γρ σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές πάστα ζωμού λαχανικών και 600 γρ νερό. Βάλτε στο βαθύ δίσκο του varoma το xτυπητήρι (για να μην κλείσει όλες τις τρύπες το κρέας) και τοποθετήστε πάνω το αρνί. Βάλτε στο καλαθάκι και περιμετρικά του αρνιού τις πατάτες.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το καλαθάκι και το varoma στην θέση του και ρυθμίστε 60 λεπτά/varoma/ ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 250 γρ ζεστό νερό στον κάδο και ρυθμίστε πάλι 60 λεπτά/varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε προσεκτικά το varoma και το καλαθάκι και αφήστε τα κρυώσουν 15 λεπτά.
Βήμα 5
Αλέστε το περιεχόμενο του κάδου 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9 να γίνει μια βελούδινη σάλτσα.
Βήμα 6
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώστε το μπούτι, με την βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε το με μουστάρδα και καλύψτε το με την κρούστα που έχετε αφήσει στην άκρη πιέζοντας να κολλήσει καλά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε σε ταψί και βάλτε περιμετρικά τις πατάτες αλατοπιπερώνοντάς τες και ραντίζοντάς τες με 20 γρ ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 8
Σερβίρετέ το κόβοντάς το φέτες με τις πατάτες και την σάλτσα.
Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κρούστα βότανα ή/και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές