Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα

Μία διαφορετική συνταγή για τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα προσαρμοσμένη στο Thermomix από το περιοδικό Australian Women's Weekly.

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 100 γρ. κρύο βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια 3 εκ. και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού

Γέμιση καραμέλα

  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. golden syrup
  • 1 κ.σ. χαρουπόμελο
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος

Γέμιση σοκολάτα

  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε
  • κομμάτια
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια 3 εκ.
  • 1 αυγό
  • 35 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κακάο (10 γρ.)

Γαρνίρισμα

  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα τάρτας 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Bάλτε στον κάδο 55 γρ. ζάχαρη, 75 γρ. φουντούκια και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3
Προσθέστε 150 γρ. αλεύρι, 100 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια 3 εκ., 1 κρόκο αυγού και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ζυμώστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ. Απλώστε τη ζύμη με τα χέρια στη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας πιέζοντας ελαφρά, τρυπήστε την με ένα πιρούνι, καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε με βαρίδια.

Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα βαρίδια αφήνοντας το αντικολλητικό χαρτί στη θέση του και ψήστε για ακόμα 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Γέμιση καραμέλα

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 50 γρ. golden syrup, 1 κουταλιά χαρουπόμελο, 20 γρ. κρέμα γάλακτος και θερμάνετε 15 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3. Καλύψτε τη βάση της τάρτας με τη γέμιση καραμέλα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Γέμιση σοκολάτα

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 70 γρ. σοκολάτα, 110 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 1 αυγό, 35 γρ. αλεύρι, 10 γρ. κακάο και λιώστε 6 λεπτά/80°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2
Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από την καραμέλα στην τάρτα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει στη φόρμα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1
Ραντίστε με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

Αν θέλετε να ξεφορμάρετε για μια πιο όμορφη παρουσίαση, χρησιμοποιήστε φόρμα τάρτας με ελεύθερη βάση. Αν θέλετε, φτιάξτε την καραμέλα από την προηγούμενη μέρα και μεταφέρετε σε αεροστεγές βάζο εκτός ψυγείου.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι