Λάβα κέικ

Μια λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμο Λάβα κέικ με την υπογραφή του ζαχαροπλάστη Σάββα Μάππουρα.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μπράντι ή λικέρ πορτοκαλιού ή ρούμι
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • παγωτό βανίλιας, για σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σχάρα φούρνου
  • φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση
  • διαμέτρου 24 εκ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα σιλικόνης με τρύπα στην μέση διαμέτρου 24 εκ. Μεταφέρετε τη φόρμα σε σχάρα φούρνου και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε  4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4
Προσθέστε 250 γρ. καστανή ζάχαρη, 20 γρ. μπράντι, 5 αυγά, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 4.

Βήμα 5
Προσθέστε 100 γρ αλεύρι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3.5.

Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα σιλικόνης που έχετε ετοιμάσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 16 λεπτά. Αφήστε πάνω στη σχάρα φούρνου για 10 λεπτά.

Βήμα 7
Αναποδογυρίστε το λάβα κέικ από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός πιάτου και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι