Λάβα κέικ
05:31 - 19 Μαΐου 2021
Μια λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμο Λάβα κέικ με την υπογραφή του ζαχαροπλάστη Σάββα Μάππουρα.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. μπράντι ή λικέρ πορτοκαλιού ή ρούμι
- 5 αυγά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας
- 100 γρ. αλεύρι
- παγωτό βανίλιας, για σερβίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σχάρα φούρνου
- φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση
- διαμέτρου 24 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα σιλικόνης με τρύπα στην μέση διαμέτρου 24 εκ. Μεταφέρετε τη φόρμα σε σχάρα φούρνου και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Προσθέστε 200 γρ. βούτυρο σε κομμάτια και λιώστε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 250 γρ. καστανή ζάχαρη, 20 γρ. μπράντι, 5 αυγά, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 4.
Βήμα 5
Προσθέστε 100 γρ αλεύρι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 3.5.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα σιλικόνης που έχετε ετοιμάσει και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 16 λεπτά. Αφήστε πάνω στη σχάρα φούρνου για 10 λεπτά.
Βήμα 7
Αναποδογυρίστε το λάβα κέικ από τη φόρμα με τη βοήθεια ενός πιάτου και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές