Κέικ διαβόλου σοκολάτας
06:53 - 19 Μαΐου 2021
Κέικ διαβόλου σοκολάτας-Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο
- ακόμα για το βουτύρωμα
- 370 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 50 γρ. κονιάκ
- 150 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 10 γρ. κακάο (1 κ.σ.)
- 10 γρ. σκόνη σοκολάτας (1 κ.σ.)
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε
- κομμάτια
- 160 γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγο ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
στρογγυλή φόρμα για κέικ με κούμπωμα διαμέτρου 24 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με κούμπωμα 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 350 γρ. ζάχαρη, 3 αυγά, 50 γρ. κονιάκ, 150 γρ. γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 280 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι μαγειιρκή σόδα, 10 γρ. κακάο, 10 γρ. σκόνη σοκολάτας και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 40 λεπτά (180°C). Eν τω μεταξύ φτιάξτε το γλάσο.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 6
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε 160 γρ. κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα 20 γρ. ζάχαρη και λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει το κέικ.
Βήμα 7
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά στη φόρμα, ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Βήμα 8
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, καλύψτε με το γλάσο που έχετε αφήσει στην άκρη, ραντίστε με ξύσμα σοκολάτας και διατηρήστε στο ψυγίο μέχρι να σερβίρετε.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές