Ν. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη και αρνητική η θέση του Προέδρου της Τουρκίας

Απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν, περί θερμού καλοκαιριού, αλλά και περί μη άρσης των εγγυήσεων και παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου νωρίτερα παρακάθισε σε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών και του υφυπουργού Τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν νομίζω να είναι νέα θέση της Τουρκίας. Ήταν θέση διαχρονική της Τουρκίας».

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως για πρώτη φορά ετέθη στην άτυπη πενταμερή το θέμα των δύο κρατών. «Να μου επιτρέψετε να πω ότι, αυτή η κίνηση δεν είναι παρά μια κίνηση στο κενό, αφού δεν γίνεται αποδεκτή από κανένα κράτος της διεθνούς κοινότητας, από κανένα κράτος μέλος της ΕΕ. Το αντίθετο».

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, είναι κάτι που αν ποτέ γινόταν αποδεκτό θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας, με συνέπειες σε πολλαπλάσιες, από ό,τι υπολογίζουμε, χώρες.

«Θεωρώ απαράδεκτη, αδιάλλακτη και αρνητική τη θέση του Προέδρου της Τουρκίας που δεν θα μας επιτρέψει να είμαστε θετικοί σε αυτό που επεδίωκαν ή επιδιώκουν να πάρουν από την Ευρώπη».

Τέλος, ερωτηθείς αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει κάποια πρωτοβουλία σε σχέση με την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «προβαίνουμε ήδη σε διαβήματα, χωρίς δημοσιότητα, για να δούμε πώς μπορεί να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός. Είναι γνωστές οι θέσεις μας πως υποστηρίζουμε ότι οι επιθέσεις κατά αμάχων θα προκαλέσουν αντεπιθέσεις κατά αμάχων. Και αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη. Είναι σαφής η θέση μας ότι εναντιωνόμαστε σε οποιεσδήποτε ενέργειες της οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης»

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λευκωσία-Προκλήθηκε από θερμάστρα υγραερίου
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπουν» πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη με θύμα 39χρονο Τούρκο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 10 νεκροί στη συντριβή αεροσκάφους του στρατού στο Σουδαν
Πώς έγινε το deal Zελένσκι και Tραμπ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
Ν. Χριστοδουλίδης: Επικεντρωνόμαστε σε διεθνοποίηση και εξωστρέφεια της βιομηχανίας
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Φεύγει το κρύο και έρχονται βροχές
Θέλει να θεσμοθετήσει πλαίσιο για τις διαδηλώσεις η Κυβέρνηση-Αυξάνει τις εξουσίες της Αστυνομίας
Πρώην Δικαστής ο επικεφαλής της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Την υστάτη η απόφαση για παράδοση της λίστας στο Υπουργικό
«Black out» στα αντανακλαστικά για την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση ρεύματος-Τεράστια προβλήματα με ΑΠΕ και εξοπλισμό
Ασθένειες στερούνται εισοδήματος λόγω νομοθεσίας-«Παίζουμε με τους αριθμούς, την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου»