Cheesecake με λευκή σοκολάτα και σάλτσα από σμέουρα

Η food blogger Γαλάτεια Παμπορίδη μας παρουσιάζει μία συνταγή για ένα καταπληκτικό cheesecake με λευκή σοκολάτα, φυστίκια, μπισκότα και σμέουρα.

 

 

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο

Σάλτσα από σμέουρα

  • 250 γρ. σμέουρα (raspberry) κατεψυγμένα
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Γέμιση

  • 360 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. αυγά (περίπου 4 μέτρια αυγά)
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί 23 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα
  • ταψί
  • αλουμινόχαρτο
  • πετσέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση
Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C αέρα. Καλύψτε τη βάση ενός ταψιού 23 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, με αντικολλητικό χαρτί. Το cheesecake θα ψηθεό σε μπεν μαρί. Ετσι θα χρειαστείτε άλλο ένα μεγαλύτερο ταψί που θα χωράει το ταψί σας (23 εκ.) με το cheesecake. Καλύψτε με 3 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ταψί (23 εκ.) που θα βάλετε το τσιζκέικ. Αυτό το κάνετε ώστε το νερό να μην εισχωρήσει στο γλυκό ενώ ψήνεται.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. μπισκότα, 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, και 80 γρ. βούτυρο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο ταψί και με ένα ποτήρι πατήστε τα μπισκότα να καλύψουν τη βάση περίπου 2 εκατοστά από τα τοιχώματα. Μεταφέρετε στο ψυγείο. Ξεπλένετε τον κάδο.

Σάλτσα από σμέουρα

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. σμέουρα, 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και μαγειρέψετε 8 λεπτά/ 90°C/ ταχύτητα 3, με το προστατευτικό για το πιτσίλισμα στη θέση της μεζούρας. Σουρώστε τη σάλτσα με ένα σουρωτήρι και μεταφέρετε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Πλένετε τον κάδο.

Γέμιση

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 360 γρ. λευκή σοκολάτα και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 2
Λιώστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3
Προσθέστε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 500 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. αυγά και 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/37°C/ταχύτητα 6.

Βήμα 4
Προσθέστε το χτυπητήρι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα του cheesecake στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Αν θέλετε, κάνετε σχέδια με τη σάλτσα από σμέουρα ή αν θέλετε τη σερβίρετε ξεχωριστά.

Βήμα 6
Τοποθετείστε το ταψί με το cheesecake μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Καλύψτε προσεκτικά το μεγαλύτερο ταψί με ζεστό νερό (μέχρι την μέση) Μεταφέρετε στο φούρνο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (150°C) για 1 ώρα.

Βήμα 7
Μεταφέρετε το cheesecake από το νερό σε μια πετσέτα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει και μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον 6 ώρες. Για να σερβίρετε περάστε έναμαχαιράκι γύρω γύρω στο ταψί και αφαιρέστε τα τοιχώματα. Μεταφέρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Σημείωση: Το προστατευτικό για πιτσίλισμα στο βήμα 1 στη σάλτσα από  σμέουρα ισχύει μόνο για το ΤΜ6. Για άλλα μοντέλα Thermomix χρησιμοποιείστε την μεζούρα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι