Ερντογάν σε Πάπα Φραγκίσκο: Να ενωθεί η ανθρωπότητα κατά των εισβολέων του Ισραήλ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε το πρωί της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα να αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη, ενώ υπογράμμισε πως στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων δεν βρίσκονται μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά και οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και το σύνολο της ανθρωπότητας.

«Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να ενωθεί κατά των εισβολέων του Ισραήλ» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ακόμη, σημείωσε πως η Τουρκία έχει κάνει έντονες διπλωματικές κινήσεις σε όλες τις σχετικές διεθνείς πλατφόρμες, ειδικά στον ΟΗΕ, ωστόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει επιδείξει την απαραίτητη αίσθηση ευθύνης. Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε ότι τα μηνύματα που θα συνεχίσει να δίνει ο Πάπας έχουν μεγάλη σημασία όσον αφορά την κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

To Πεντάγωνο βλέπει περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Ο Τραμπ επιμένει ότι «αφανίστηκαν»
Συνάντηση Ερντογάν και Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη
Ο Τραμπ αντιδρά στα δημοσιεύματα για τις ζημιές των βομβαρδισμών του στο Ιράν
LIVE: Τέθηκε σε πλήρη ισχύ η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Ο Ρούτε απάντησε για το μήνυμα στον Τραμπ-Χωρίς αυτόν, δεν θα πηγαίναμε σε αύξηση των αμυντικών δαπανών»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία η Ρωσία-Τουλάχιστον 17 νεκροί και πάνω από 200 οι τραυματίες
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Νέο μήνυμα από τον γιο του Σάχη στους Ιρανούς-Το καθεστώς καταρρέει, μόνο εμείς μπορούμε να το τελειώσουμε