Μπισκότα blondies
06:04 - 16 Μαΐου 2021
Μία ξεχωριστή συνταγή για καταπληκτικά μπισκότα από τον chef Σάββα Μάππουρα.
ΥΛΙΚΑ
- 480 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία
- δωματίου
- 280 γρ. ζάχαρη ξανθή
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
- 340 γρ. αλεύρι, χωριάτικο
- 2 κ.γλ baking powder
- 100 γρ. άσπρα chocolate chips
- 100 γρ. μαύρα chocolate chips
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταψί φούρνου
- κόρνε ζαχαροπλαστικής
- σακούλα ζαχαροπλαστικής
- αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε μα αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί φούρνου και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο 150°C
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 180 γρ. βούτυρο, 250 γρ. ξανθή ζάχαρη και αναμείξτε 3 λεπτά/ταχύτητα 4 με την μεζούρα στην θέση της. Καθαρίστε τα τοιχώματα με την βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κ.γλ. βανίλια, 2 αυγά και αναμείξτε 2 λεπτά/ ταχύτητα 4 με την μεζούρα στην θέση της.
Βήμα 4
Προσθέστε 340 γρ. αλεύρι, 2 κ.γλ baking powder, 100 γρ. άσπρα chocolate chips, 100 γρ. μαύρα chocolate chips, 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με την βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 5
Με την βοήθεια σακούλας ζαχαροπλαστικής και σκέτο κορνέ διαμέτρου Ø2 εκ. σχηματίστε 20 στρογγύλα μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. και ύψος 2 εκ. αφήνοντας κενό χώρο μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστούν σε διάμετρο. Μην ανησυχείτε εάν η επιφάνεια δεν είναι ομαλή.
Βήμα 6
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (150°C) 20 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο θα είναι μαλακά. Αφήστε τα να κρυώσουν προτού τα αφαιρέσετε από το ταψί.
Συμβουλές
• Μπορείτε να μην βάλετε κορνέ απλά η τρύπα της σακούλας
ζαχαροπλαστικής να είναι Ø2 εκ.
• Μπορείτε επίσης να βάλετε μόνο ένα είδος chocolate chips ή/και
να αντικαταστήσετε τα φιστίκια Αιγήνης με χοντροαλεσμένα
καρύδια
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές